Slika je simbolična.
Štajerski barman je s svojim koktajlom v Beogradu dosegel drugo mesto.

Pretekli konec tedna, 11. in 12. marca, je bil v Beogradu Belgrade Bar Show festival, v okviru katerega so organizirali tudi tekmovanje v mešanju koktajlov in na katerem je štajerski barman Lovro Vetrih zasedel drugo mesto, so sporočili iz Niagara Cocktail bara.

Festival posvečen profesionalcem in tudi ljubiteljem žganih pijač

Beograd Bar Show festival je letos potekal že drugič zapored. Namenjen je profesionalnim barmanom, hedonistom in ljubiteljem kakovostnih žganih pijač.

Poleg tekmovanja v pripravi koktajlov so se lahko obiskovalci med drugim udeležili delavnice za natakarje in promocije prvega ustekleničenega koktajla, ki vsebuje rakijo, predstavitve nove generacije grenčic, degustirali so lahko več deset kakovostnih žganih pijač, za zabavo pa je skrbel didžej.

Letošnji festival je bil posvečen domačim in uvoženim znamkam močnih alkoholnih pijač.

Tekmovalo 15 barmanov, Štajerec zasedel drugo mesto

Tekmovanje v mešanju koktajlov je bilo pod sloganom »Rakija connecting people«, na katerega so povabili 15 tekmovalcev iz Srbije in regije.

Tekmovanja sta se udeležila tudi Djan Meglič in Lovro Vetrih, oba vajenca Kevina Kosa. Vetrih je s koktajlom, ki ga je poimenoval Romeo in Dunja, zasedel drugo mesto.

»Zdelo se mi je, da bo zgodba s koktejlom lepo povezana, taka bolj romantična,« je glede imena koktajla za Mariborinfo dejal Lovro Vetrih. Koktajl je sestavljen iz šestih sestavin, in sicer rakije Dunja, ananasovega sirupa, jabolčnega soka s citronsko kislino, shrub limone in medu ter parfuma vrtnice.

Vetrih pravi, da je idejo za koktajl dobil med poskušanjem rakije iz kutine. Med preizkušanjem je ugotavljal, kaj bi lahko šlo dobro skupaj s to rakijo in ugotovil, da sta to ananas in jabolko.

Izpopolnjeval pa ga je teden in pol. »Najbolj važen je bil okus, potem tudi videz, sama zgodba za koktejlom in predstavitev,« je na vprašanje, kaj vse se je ocenjevalo odgovoril Vetrih.

Recept za koktejl Romeo in Julija

45 mililitrov rakije Dunja
22,5 mililitra ananasovefa super sirupa
22,5 mililitra jabolčnega soka s citronsko kislino
pet mililitrov shruba limone in medu
parfum vrtnice

Zmagovalcu tekmovanja njegov koktajl ustekleničijo in ga tako tudi prodajajo. Beograd Bar Show pa postane ambasador tega koktajla za eno leto, do naslednjega tekmovanja.

Starejše novice