Po razburjenju mnogih Mariborčanov, da se gostilna Pri treh ribnikih zapira, nam je sedaj uspelo izvedeti, kdaj se gostilna znova odpira. Ekskluzivno pa razkrivamo, da gostilna ne bo več obratovala tako, kot je včasih. Kaj se torej spreminja?

»Obveščamo vas, da se gostilna Pri treh ribnikih z današnjim dnem trajno zapira! Hvala vsem, ki ste bili vsa ta leta z nami.« To sporočilo je v zadnjih dneh februarja zaokrožilo po družbenih omrežjih.

Novica, da ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki je v svoji skoraj dvestoletni zgodovini pogostila na tisoče gostov, za vedno zapira svoja vrata, je takrat presenetila tudi mariborskega župana.

»Slabo pri tem je, na to nismo računali, da bo sedanji ponudnik, ki mu je kar dobro kazalo, zaprl vrata in to sedaj, ko bo promenada odprta,« je takrat povedal župan Saša Arsenovič

A vse kaže na to, da gostilna Pri treh ribnikih ne bo ostala dolgo zaprta, saj naj bi ta že to poletje znova odprla svoja vrata.

Terme Maribor: Zaradi visokih stroškov kuhinja ne bo obratovala

Gostilna Pri treh ribnikih je v lasti mariborskega občinskega podjetja Mestne nepremičnine, ki je junija leta 2020 z družbo Terme Maribor podpisalo triletno najemno pogodbo

Tudi, če je bila najemnina plačana vnaprej, so bile težave najemnika s financami in pomanjkanjem osebja glavni razlog za nepričakovano zaprtje. A očitno ne za dolgo.

V Termah Maribor so nam ekskluzivno potrdili, da se gostilna znova odpira, in sicer v poletni sezoni, so povedali za Mariborinfo.

»Restavracija je bila zaprta, saj so bili stroški obratovanja restavracije zelo visoki in na dolgi rok si nismo mogli privoščiti poslovati z izgubo, zato smo pripravili novo strategijo za nadaljnje delovanje restavracije,« razlagajo v Termah Maribor.

In kakšna je ta strategija? »Želimo izboljšati storitev restavracije, a najverjetneje zaradi visokih stroškov ne bo obratovala kuhinja, obratovali bomo le kot lokal,« so še povedali za naš portal.

Prihodnje leto nov razpis za najem gostilne

Da se gostilna kmalu znova odpira, je za Mariborinfo potrdil tudi Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin. Pri tem pa je razkril, da so Terme Maribor za pogodbo, ki se izteče junija leta 2023, odštele 68.400 evrov.

Na Mestnih nepremičninah so potrdili, da najemna pogodba še vedno velja, tako Terme Maribor vsaj še eno leto ostajajo najemnik objekta.

In kakšna bo usoda gostilne po preteku pogodbe? »V sklopu nadaljnjega razvoja območja Mestnega parka bo za novega najemnika objekta gostilne Pri treh ribnikih, po izteku najemne pogodbe z družbo Terme Maribor, objavljen razpis za zbiranje ponudb. Nanj se bo lahko prijavil tudi sedanji najemnik,« so še za konec razložili na Mestnih nepremičninah.

Komentarji (2)

Leka (ni preverjeno)

To je sramota za Maribor in turiste ,ki so poznali Gostilno Kliček kot lokal z posebno ponudbo jedi in vin ! Kje so strokovnjaki gostinske šole ?

Surfeiter (ni preverjeno)

Ranko, Ranko jebali te v danko ...

Starejše novice