Foto: Jure Banfi
Maribor bo v petek zasijal v soju prazničnih luči. Zaživela bo božična tržnica z lokalnimi pridelki in izdelki, prvič bo najmlajše in mlade po srcu na Glavnem trgu razveseljeval vrtiljak.

S prižigom lučk se bo ta petek, 26. novembra, začel Čarobni Maribor. Osrednji prizorišči Čarobnega Maribora bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja.

Na Glavnem trgu bo stala darilna tržnica in letošnja novost – božični vrtiljak, ki ga pravkar postavljajo.

Na Glavnem trgu 15 hišk z bogato ponudbo

Na Glavnem trgu bo od 26. novembra do 29. decembra postavljenih 15 hišk, v katerih se bo izmenjalo 24 pretežno lokalnih ponudnikov. 

Med ponudniki lokalnih dobrot bodo tako sirarji, medarji, ponujali bodo suho mesnate proizvode, potice, piškote ... 

»Letos bo prav posebej dišalo po medenjakih, kajti imamo dva zelo kakovostna lectarja,« je povedala Nataša Matijevič, vodja službe tržnic v podjetju Snaga. 

Med ponudniki bodo tudi številne ekološke kmetije, ki bodo ponujale ekološko pridelane izdelke, kot so bio semena, konopljine kapljice, sojini izdelki, čaji, tinkture in drugo.  

Letos bodo na tržnici tudi ponudniki darilnega programa, kot so kape, šali, izdelki iz lesa. 16. decembra se bo na Glavnem trgu pridružila tudi art tržnica, na kateri bodo dobili priložnost lokalni obrtniki, izdelovalci ročnih izdelkov, šivilje in drugi. 

Vstop mogoč z izpolnjevanjem pogoja PCT

Pred sejemskimi hišicami bo postavljena zaščitna ograja, ki bo omejevala območje tržnice in dostop do prodajnih hišk. Vstop bo mogoč z dokazilom o izpolnjevanju pogoja PCT.

Darilna tržnica na Glavnem trgu bo obratovala v naslednjem obratovalnem času: 

  • od ponedeljka do petka od 10.00 do 20.00; 
  • sobota od 10.00 do 21.00;
  • nedelja in prazniki od 10.00 do 18.00.

Komentarji (2)

upokojenec70 (ni preverjeno)

"Navali narode na praznovanje"! (korona vas že čaka)

dd (ni preverjeno)

ZAPERI SE NEKAM ŽE ENKRAT KRETENČINA ZABITA, OSTALI PA BOMO ŽIVELI NORMALNO

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Starejše novice