Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor kljub svoji mednarodni usmerjenosti deluje tudi lokalno. In to sploh takrat, ko jih Mariborčani potrebujejo. Zato so se povezali z Zvezo prijateljev Mladine Maribor.

To študijsko leto je na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo v znamenju 20. obletnice šole. Zaradi prenove Cafove ulice so konec lanskega leta praznovanje 20. obletnice iz predbožičnega časa 2019 prestavili na april 2020. 

»Ker trenutne zdravstvene razmere ne omogočajo druženja, zato tudi ne praznovanja, uradnega dogodka ob 20. obletnici šole ne bo. Smo se pa zaradi tega na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor povezali z Zvezo prijateljev Mladine Maribor in zanje pripravili sto velikonočnih pisank z lokalno noto, z veseljem vseh, ki so sodelovali pri projektu, in predvsem s srcem,« so sporočili iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Mesarija Babič, Kmetija Kavčič, Zadruga Dobrina in Mlinarček iz Maribora so prispevali sestavine, iz katerih so Sebastjan, Tomi in Tadej ali, kot so sporočili iz šole, »kulinarični škratje« Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor pod vodstvom Mojce Polak pripravili velikonočno klobaso, velikonočne pirhe, kuhane v teranu in čebulnih olupkih, velikonočno potico z orehi in jabolki, vloženo čebulo v kisu rdeče pese, in velikonočni kruh z rozinami.

Pri akciji Stopimo skupaj se na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor zahvaljujemo donatorjem, ki so se v začetku aprila odzvali povabilu, da sodelujejo pri velikonočni pisanki za Zvezo prijateljev mladine Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice