Ftrgatev ni le zabava – vsako leto ima tudi dobrodelno noto. Letos so mariborski študentje za 7-letnega Marka Krmpotiča zbrali kar 1000 evrov.

Že tretje leto zapored je imela Ftrgatev dobrodelno noto – Klub mariborskih študentov je letos poskrbel za Marka Krmpotiča, ki ima diagnosticirano cerebralno paralizo, s pomočjo treh vinarjev, ki so za Špricerton donirali sto litrov vina. Tega so aktivisti prodajali na Ftrgatvi, celoten izkupiček pa namenili 7-letnemu Marku. 

Glavni podporniki te akcije so vinarstva Doppler, Valdhuber in Gaube. Na prireditvi pa so obiskovalci za Marka donirali tudi z nakupom Pune ftrgane pokovke, ki jo je sponzoriral Maribox. 

In verjeli ali ne, za Marka so obiskovalci Ftrgatve zbrali kar 1000 evrov. »Za Marka smo zbrali 969 evrov, in ko je naša aktivistka, vodja programa, videla promet, se je odločila da še sama kupi zadnji komplet špricerjev, da smo dobili okroglo številko 1000 evrov. Vidimo, da vsako leto ljudje prepoznavajo, da Ftrgatev ni samo pijanski dogodek, ampak da ima dodano vrednost – dobrodelna nota je zelo močna. Več prispevkov je seveda prineslo vino, a tudi Pune ftrgane kokice so prinesle precejšen delež,« nam je zaupal Tim Gumilar, predsednik Kluba mariborskih študentov in pristavil:

»Pričakovali smo manjši izkupiček. Naj povem, da je bilo lani na Ftrgatvi nekaj več obiskovalcev, zbrali pa smo manj denarja.« Zakaj so bili obiskovalci letos bolj dobrodelni, je uganka. 

Klub mariborskih študentov pomagal pri zbiranju sredstev za nakupu pripomočkov za boljši gibalni razvoj in plačilo dodatnih terapij.

Skozi Markovo življenje se je sprehodilo že nešteto parov rok strokovnjakov, ki so mu pomagali do manjših premikov ob opori. Vendar Mark in njegova starša še vedno hrepenijo in imajo željo po samostojnosti. Zato se s različnimi samoplačljivimi terapijami, prehranskimi dodatki, obiski strokovnjakov in dodatnimi aktivnostmi trudijo, da bi Mark postal neodvisen od staršev.

Tudi Markova mama Jasna Furman je srečna, da so za njenega Marka zbrali kar 1000 evrov, tega ni pričakovala. Povedala nam je, da sta se tudi z Markovim očetom udeležila Ftrgatve: »Tako sva uživala, po več letih sva šla skupaj ven in se sprostila in bilo je čudovito. Zdržala sva pozno v noč.« Povedala je, da bo zbran denar namenjen za Markove terapije: »Za vso pomoč, za pripomočke in terapije za Marka, ker se tega kar nabere.«

Vsaka pomoč Marku je vedno dobrodošla. Še vedno lahko pomagate z donacijami – odprt imajo račun pri Rdečem križu. Ne pozabimo. Dobro se z dobrim vrača.

Eva Božič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice