Slika je simbolična.
Pomurca po dogodku, ki se jima je pripetil v Italiji, zbirata donacije za odplačilo avtodoma. Tako jima lahko pomagate.

Poročali smo o dogodku, ki se je zgodil v Italiji, ko sta se Pomurca odpravila na motokros. V slabi uri so jima ukradli avtodom in celotno opremo. 

Miki Fujs in Denis Veberič sta se odpravila v Italijo na motokros in ostala brez vsega. V roku ene ure ostala brez denarja, osebnih dokumentov, prijateljevega avtodoma, motorjev in celotne opreme. 

Spomnimo ... 

Ko sta se sredi tedna ustavila v bližnji restavraciji, poleg parkiranega avtodoma, sta se vrnila čez eno uro, avtodoma pa ni bilo več.

V avtodomu sta imela vse, kar sta si v desetih letih prislužila z delom v gradbeništvu. Ukradli so jima ves denar, dokumente, dva motorja, dele za motor, opremo, orodje, drone, kamere. Vse skupaj v vrednosti 50.000 evrov. 

Kot je takrat povedal Fujs, sta krajo takoj prijavila policiji, a je bilo iskanje neuspešno. Šlo naj bi za načrtovan vlom.

Organiziran rop, okradli bi ju v vsakem primeru

Policisti so jima povedali, da naj bi šlo za mafijo in je bil rop najverjetneje organiziran.

Velika verjetnost je, da bi naju okradli tudi, če bi bila v avtodomu ali ko bi se peljala, je takrat Fujs povedal za Sobotainfo

V takšnem primeru bi se jima lahko zgodilo kaj hujšega.

»Od vsega začetka sva se držala čim bolj v bližini avtodoma, ker sva vedela, da so kraje tam pogoste. Namenoma sva parkirala v središču mesta, kjer je bilo tudi več kamer. A sva vseeno ostala brez vsega, je še dodal Fujs. 

Vedno bolj izgubljava upanje, da bova ukradene stvari ponovno dobila v svoje roke. Gre za od 50 do 60 tisoč evrov škode,« je še povedal. 

Bi želeli kupiti izdelke na dražbi?

Na pomoč sta jima priskočila Tim Gajser, štirikratni svetovni prvak v motokrosu in Ivica Kostelić, nekdanji hrvaški smučar, ki sta darovala opremo za dražbo.

Na dražbi je mogoče kupiti opremo omenjenih vrhunskih športnikov, izklicna cena za vsak kos je 500 evrov.

Ponudbe zbirata v komentarjih na Facebook objavi, ki jo lahko najdete tukaj

Donacije

Pomagate lahko tudi z donacijami. Denar lahko nakažete na tej povezavi ali preko: 

  • TRR: SI56 0400 0027 6705 245
  • NAMEN: DONACIJA
  • Ime: Avto moto društvo Makovec racing team

Komentarji (3)

Danvid (ni preverjeno)

Pol pa dajte še drugim pomagati, ki so zgubili še kaj več kot pleh.

Tommmmmy (ni preverjeno)

Kaka dva butla sta to. Zdaj prosita za denar, ker so jima ukradli avto? Pa saj nista edina. Kaj pa zavrovanje kasko priti kraji? Ta to še nista slišala? To bots verjetnod dobila nazaj, ampak ona dva vseeno še fehtata denar. Pa kakšen idiot moraš biti, da v avtu pustiš vse, denar, dokumemente, vredne stvari. In to v Italiji? Jao jao, pameti pa res nimata nobene.

pohorskisvizec

Še meni donirajte, ko so mi pred leti odtujili staro kolo!

Starejše novice