Obilno sneženje nič koliko težav povzroča tudi v Mariboru. Na delu so že od ranega jutra tako gasilci kot policisti, ki so le v nekaj urah obravnavali kar 19 prometnih nesreč.

V večjem delu Slovenije in višje ležečih predelih smo se danes prebudili v zasneženo jutro, ki že povzroča številne težave na cestah.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je v Mariboru v zadnjih 12 urah zapadlo okoli pet centimetrov snega, kar je največ v letošnji zimi, pri čemer sneženje še ni ponehalo.

Zaradi snega so že na delu tako mariborski gasilci kot tudi policisti. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje tako za zdaj poroča o enem zabeleženem dogodku zaradi snegoloma na območju Mestne občine Maribor, zaradi katerega so morali posredovati gasilci.

Mariborski policisti zgolj v treh urah obravnavali 19 nesreč

Na drugi strani pa so policisti Policijske uprave Maribor zgolj med 5. in 8. uro obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi telesnimi poškodbami.

Voznikom zato v trenutnih razmerah svetujejo upoštevanje ustrezne varnostne razdalje in zimsko opremo. 

»Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se odpravite z očiščenim vozilom, pravočasno in nikakor brez zimske opreme,« poudarjajo mariborski policisti.

Težave tudi v mestnem potniškem prometu

Tudi iz Javnega podjetja Marprom so sporočili, da močnejše sneženje danes zjutraj ponekod otežuje izvajanje mestnega potniškega prometa.

Tako sporočajo, da linija številka 7 trenutno ne vozi v Morski jarek. »Poleg tega pri vožnjah mestnih avtobusov na več linijah prihaja do zamud, ki so posledica razmer na cesti,« še dodajajo.

Ne nazadnje sporočajo, da bo smučarski avtobus Bellevue–Areh danes začel voziti takoj, ko bo očiščena cesta na Pohorju.

Štajerska avtocesta ohromljena

Sneženje pa že od jutra precej težav povzroča v prometu na avtocestah, Dars je tako skupaj s policijo že začel izločati tovornjake na štajerski avtocesti pred priključkom Žalec proti Mariboru.

Trenutno je zaradi zdrsov tovornih vozil zaprta štajerska avtocesta pred predorom Podmilj proti Mariboru.

Prav tako pa je na štajerski avtocesti med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje zaprt vozni pas proti Mariboru ter vozni pas med priključkom Slovenska Bistrica jug in počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Ne nazadnje na štajerski avtocesti drevo na cestišču ovira promet pred priključkom Žalec proti Ljubljani.

Kakšni so obeti?

Glavnina padavin bo padla med 6. in 10. uro, nato bodo od severovzhoda začele slabeti. Po napovedih bo zapadlo od nekaj centimetrov snega na severovzhodu države, pa do deset do 20 centimetrov na Gorenjskem, Notranjskem, Dolenjskem in Koroškem.

Ohladilo se bo, popoldanske temperature bodo okoli ničle, na Goriškem in ob morju okoli pet stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Ponoči se bo od severozahoda postopno razjasnilo, burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do minus pet, na Primorskem okoli nič stopinj Celzija.

V soboto bo nato jasno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od minus ena do štiri, na Primorskem do osem stopinj Celzija.

Komentarji (3)

SLO (ni preverjeno)

To pa ravno ni neka težava. Kdor ne premore teh okoliščin naj pusti avtomobil doma in gre na bus ali z taxijem.

Surfeiter (ni preverjeno)

Vsako leto isto, vsako leto več degenerikov, ki mislijo, da za vožnjo avta ni treba imeti vsaj osnovnih miselnih in motoričnih sposobnosti ... vsako leto avtošole in izpitne komisije izpljunejo maso kretenov, ki si še čevlja ne znajo zavezati ... kaj šele, da bi vozili avto po snegu ...

orožnik (ni preverjeno)

Iz leta v leto, iz zime v zimo, manj je snega, večje sranje povzročajo polpismeni degeneriranci na cestah, ulicah. Novinarji pa naslavljajo člankje, kot da smo sredi najhujše zime, nekje v Irkutsku, na vzhodu Sibirije, res gre vse v vražjo mater, z Golobovo Svobodo in njegovimi ministri vred. Sam si je kriv, zakaj si je pa zmislil 20 ministrstev, vseh ne moreš nadzirat.

Starejše novice