To soboto so na Štajerskem okronali novo čili kraljico, ki je zmagala na tekmovanju za Zlati habanero. To je bil vrhunec 4. Pravega čili festivala, ki je eden največjih tovrstnih dogodkov v tem delu Evrope.

Že 4. Pravi čili festival je z odličnim programom in na kožo pisanim vremenom poskrbel, da je bil trg pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah v evforiji pekočega. Množica je okronala novo  staro Čili kraljico, že tretjič zapored je namreč Vesna Andrejc državna prvakinja.

Na pekočem dogodku se je po besedah idejnega očeta festivala Matica Vizjaka zbralo več tisoč obiskovalcev. Starejši so se zabavali s čili okusi, otroci pa pridobivali novo znanje v čili akademiji.

Trikratna zaporedna državna prvakinja in Čili kraljica Vesna Andrejc.

Vesna Andrejc že tretjič zapored državna prvakinja

Eden izmed vrhuncev dogodka je bilo tekmovanje v tem, kdo lahko poje najbolj pekoč čili: tekmovanje za Zlati habanero. Obiskovalci so divje ploskali in navijali, ko si je v 8. krogu naslov 4. državne prvakinje prisvojila Vesna Andrejc, ki je ta naziv osvojila že tretjič zapored.

Dogodek je zaznamovala tudi dobrodelnost, obiskovalci pa so lahko poskusili edinstveno vino na svetu z blago noto čilija, Chillino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice