Vir: Bolha, Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor
Mariborski stanovanjski sklad bo na dražbi poskušal prodati šest stanovanj v lasti sklada. Dražba pa bo potekala konec prihodnjega tedna, najcenejše stanovanje pa se prodaja za nekaj več kot 20 tisočakov.

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je konec aprila razpisal dražbo občinskih stanovanj v Mariboru, ki bo potekala v petek, 19. maja.

Na dražbi bodo ponudili šest stanovanj in stavbo s stavbnim zemljiščem.

»Gre za šest praznih nepremičnin, katerih obnova ekonomsko ni utemeljena oziroma so zaradi dotrajanosti objekta predvidena večja vlaganja vanj. Nepremičnine, ki se prodajajo, so zaradi svoje tehnične neprimernosti neuporabne za reševanje stanovanjskih problemov, za obnovo pa bi bilo potrebno zagotoviti prevelika finančna sredstva, katerih z vidika gospodarnosti ni možno utemeljiti,« so za Mariborinfo razložili na medobčinskem skladu.

Na dražbo so tako uvrstili nepremičnine, za katere so na podlagi analize stroškov obnove izpraznjene nepremičnine ugotovili nerentabilnost takšne investicije in so jih posledično vključili v načrt prodaje stvarnega premoženja za tekoče leto. 

»Kljub manjšemu številu ponujenih nepremičnin v slabšem stanju upamo na čim višji izkupiček, saj bomo pridobljena sredstva namenili za prihodnje investicije,« še dodajajo v medobčinskem skladu. 

In katere nepremičnine so naprodaj? 

Na dražbi bodo ponudili stanovanje v pritličju stavbe iz leta 1890 na Gorkega ulici 23 v Mariboru.

Gre za enosobno stanovanje z dvema manjšima sobama v velikosti 46 kvadratnih metrov. Izklicna cena stanovanje je 45.000 evrov.

Na voljo je tudi kletno trisobno stanovanje, ki se na naslovu Kamniška ulica 2. Stanovanje se nahaja v kleti, veliko je 67 kvadratnih metrov, njegova izklicna cena pa je 113.000 evrov.

Na dražbi se je znašlo tudi 38 kvadratov veliko stanovanje na Koroški cesti 58 v središču Mariboru.

Gre za pritlično stanovanje, ki se bo na dražbi ponujalo po izklicni ceni 37.000 evrov.

Na Taboru, na Metelkovi ulici 7, pa stanovanjski sklad prodaja enosobno stanovanje v velikosti 21 kvadratnih metrov, ki pa je brez sanitarij oziroma so sanitarije izven stanovanja v souporabi.

Gre za pritlično stanovanje, ki se bo na dražbi ponujalo po izklicni ceni 43.000 evrov.

V Spodnjih Radvanjah, na naslovu Pajkova ulica 31, pa bo Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor prodajal garsonjero v tretjem nadstropju stavbe.

Ob tem pa je potrebno omeniti, da v stanovanju ni kopalnice, temveč le sanitarije. Prodajalo pa se bo po izklicni ceni 21.000 evrov.

Za konec pa bodo v mariborskem stanovanjskem skladu na dražbi prodajali še sobo v pritličju stavbe na naslovu Slomškov trg 11.

Gre za sobo, veliko 20 kvadratnih metrov, ki je brez sanitarij in kopalnice, prodajalo pa se bo po izklicni ceni 32.000 evrov.

Dražba bo potekala 19. maja

Dražba bo potekala v petek, 19. maja, ob 9. uri, 9.30 in 10. uri, v prostorih Hotela City Maribor. Pri tem se morajo dražitelji pravočasno prijaviti na kraju javne dražbe, 15 minut pred posameznim sklopom javne dražbe.

Dražba bo namreč potekala v treh sklopih, in sicer:

  • ob 9. uri za nepremičnini pod zaporedno številko 1 in 2, 
  • ob 9.30 za nepremičnini pod zaporedno številko 3 in 4, 
  • in ob 10. uri za nepremičnine pod zaporedno številko 5, 6 in 7.

Dražitelji se morajo na dražbi identificirati z osebnim dokumentom. Pooblaščenci morajo predložiti overjeno pooblastilo za zastopanje na javni dražbi, zakoniti zastopniki družb pa izpis iz sodnega registra.

Pri tem morajo dražitelji predložiti še nekatere osebne podatke pa tudi kopijo dokazila o plačilu varščine. Posamezniki morajo namreč do vključno torka, 16. maja 2022, položiti varščino v višini deset odstotkov izklicne cene nepremičnine.

Nepremičnine, ki ne bodo prodane, bodo prodajali na naslednji javni dražbi, predvidoma v drugi polovici leta 2023.

Komentarji (2)

Rq (ni preverjeno)

v spodnjih radvanjah ? Ja pa ja de.

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke si fukjen kaka bombastična stanovaja.......hahahahahah. Ke te moraš biti kuj fukjen, zadet, da kupiš toto stanovaje...bilo kero.

Starejše novice