Kot vsako leto so v vrtcu Vrtiljak tudi letos pripravili pustni teden, ki je bil raznolik in zabaven.

Za začetek pustnega tedna so v oddelkih izvedli pustne likovne delavnice, kjer so nastali krasni izdelki izpod rok otrok, ki so krasili naše igralnice in garderobe. Vzgojiteljice pa so se potrudile in s pisanimi trakovi, baloni in zabavnimi klovni okrasile celoten vrtec.

Obiskala sta jih maček Reksi in pevka Claudija, ki sta otroke razvedrila z mini discom in prepevanjem najrazličnejših otroških pesmi.

Predstavili so jim tudi tradicionalne pustne odprave starega kurenta, pernatega kurenta in hudička in jim ponudili možnost, da se v kurenta oblečejo tudi sami. 

V kurenta, hudička in pokača oblečeni so jih obiskali tudi fantje, ki obiskujejo osnovno šolo Miklavž na Dravskem polju.

Norčavi pustni teden so zaključili s pustim rajanjem na hodniku vrtca in s skupinsko masko vseh zaposlenih, ki so se za en dan prelevili v snežake.

Kot vsako leto so jih tudi letos obiskali kurenti iz Društva Miklavških korantov, ki so jim s svojim zvonenjem posejali srečo in zadovoljstvo za vse prihodnje leto. 

Otroci so se po koncu rajanja skupaj z vzgojiteljicami odpravili na sprehod v okolici vrtca in šole, da so pustne šeme lahko opazovali tudi bližnji prebivalci, ki so jih srečali.

Starejše novice