Na lokaciji nekdanje trgovine Gigasport je te dni v polnem teku delno rušenje starega objekta, v katerem bo že kmalu zaživela nova trgovina nemškega diskontnega trgovca Lidl.

Večmesečna prizadevanja so obrodila sadove in nemški diskontni trgovec Lidl bo v Melju odprl še svojo šesto poslovalnico v Mariboru.

Pri Lidlu so za Mariborinfo julija potrdili, da je bila po izdanem gradbenem dovoljenju sklenjena kupoprodajna pogodba - objekt in zemljišče sta tako v lasti Lidla Slovenija. Tedaj so tudi začeli s prvimi gradbenimi deli. 

Gradbeni stroji te dni delajo s polno paro. Objekt bodo namreč delno podrli, delno pa bodo izvedli rekonstrukcijo.

Kdaj bo objekt, ki sameva že od leta 2014, ko je prostore zapustil Gigasport, znova zaživel, nemški diskontni trgovec ne razkriva.

Nov Lidl v Hočah vrata odpira še letos

Nemški trgovec pa povsem novo trgovino postavlja tudi v Hočah, kjer bo obsegala nekaj več kot 1100 kvadratnih metrov prodajne površine. Odprtje hoškega Lidla načrtujejo še pred koncem leta, so napovedali za Mariborinfo. V prihodnje želijo še razširiti svojo prodajno mrežo, zato vseskozi iščejo nove priložnosti, poudarjajo.

Lidl posodablja svoje trgovine

Lidl je sicer v Mariboru prisoten že od leta 2007, ko je na Ptujski cesti postavil eno prvih svojih trgovin v Sloveniji. Lanskega septembra so na omenjeni lokaciji odprli povsem novo trgovino, ki je nastala potem, ko so staro porušili. Nemški trgovec je postopno prenovo obstoječih, starejših trgovin začel v letu 2016 in posodobitev svoje prodajne mreže načrtuje tudi v prihodnjih letih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Puklasti miha (nepreverjen)

Jaz še vedno nakupujem pri Občinskem ljudskem odbori ORMOŽ na Ptujski cesti,,,Tam imajo vse kar potrebuješ

Starejše novice