FOTO: MP Produkcija
Naslednja izmed Lidlovih trgovin bi lahko stala v Melju, v stavbi nekdanje Giga sport. Mednarodni servisni center Lidla v Mariboru pa bo kmalu zaposloval že 100 ljudi.

»Lidl Slovenija si želi po Sloveniji še razširiti svojo prodajno mrežo, zato tudi vseskozi iščemo nove priložnosti,« so za Mariborinfo zapisali pri Lidlu in ob tem še potrdili namigovanja, da se zanimajo za nakup stavbe v Melju, kjer bi lahko zrasla nova trgovina tega nemškega diskontnega trgovca.

»Na omenjeni lokaciji smo izkazali interes, podrobnosti pa vam zaradi postopka, ki je še v teku, ne moremo razkrivati,« so dodali glede stavbe, kjer je bila nazadnje trgovina Giga sport. Tako nam niso odgovorili na vprašanje, ali bodo v primeru uspešnega nakupa stavbo porušili in zgradili prenovljen Lidl, po vzoru tistega na Teznem, ki so ga odprli novembra.

Servisni center kmalu s 100 zaposlenimi

So pa v nadaljevanju razkrili uspešno delovanje mednarodnega servisnega centra v Mariboru, preko katerega upravljajo in vodijo podatke o izdelkih ter dobaviteljih za celotno mednarodno skupino Lidl po vsej Evropi.

V Mariboru je tako vzpostavljen centralni sistem za te podatke, ki nudi administrativno podporo oddelkom nabave znotraj mednarodne skupine Lidl. V manj kot letu dni delovanja je zaposlenih že 60 sodelavk in sodelavcev, prav te dni pa bodo na novo zaposlovali.

»Prvotno je bilo mišljeno 30 novih zaposlitev, zdaj pa se je številka dvignila na 40, kar bo skupaj pomenilo približno 100 zaposlenih v centru,« je za Mariborinfo zapisala Tina Cipot iz korporativnega komuniciranja Lidla Slovenija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice