Vir: Mestna občina Maribor, David Mišič u.d.i.a., Styria arhitektura
Mestna občina Maribor je pridobila sofinanciranje za izgradnjo Zdravstvene postaje Magdalena. Projekt bo občino stal 9,5 milijona, iz državnega proračuna pa so sedaj prejeli 2,9 milijona evrov.

Mariborska občina se pripravlja na gradnjo nove zdravstvene postaje v Jezdarski ulici, ki se bo iz Zdravstvene postaje Tabor, po izgradnji novega kompleksa preimenovala v Zdravstveno postajo Magdalena.

Novo zdravstveno postajo bodo zgradili na mestu sedanje na robu Magdalenskega parka. Obstoječa stavba je dotrajana, zato so že vrsto let napovedovali postavitev nove.

Skupna vrednost investicije znaša 9,5 milijona evrov, od tega pa je mariborska občina sedaj pridobila sofinanciranje v višini 2.928.643 evrov, in sicer iz naslova načrta razvojnih programov za obdobje 2022-2025.

Z gradnjo 3400 velike zdravstvene postaje bodo pričeli jeseni

Na občini razlagajo, da bodo z izgradnjo Zdravstvene postaje Magdalena, v velikosti dobrih 3400 kvadratnih metrov, zagotovljeni lokacijsko enoviti in funkcionalno-tehnološko ustreznejši pogoji tako za delo zaposlenih kot tudi za obravnavo pacientov.

V novi zdravstveni postaji se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva ter specialistične ambulante.

V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest.

Javno naročilo za izvedbo gradbenih del bo objavljeno v prihodnjih dneh, Mestna občina Maribor pa bo z gradbenimi deli začela jeseni 2022.

Kako bo videti Zdravstvena postaja Magdalena?

Na javni natečaj za izbiro najprimernejše arhitekturne rešitve, ki ga je Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije objavila aprila leta 2020, je prispelo 16 elaboratov, med njimi pa je bila kot najprimernejša izbrana rešitev skupine avtorjev s prvopodpisanim Urošem Lobnikom.

Avtorji s predlagano vzpostavitvijo koridorja, ki ga imenujejo Taborska promenada, povezujejo zdravstveno postajo s srednjimi šolami na jugu ter Magdalenskim parkom in železniškim postajališčem na severu.

Dvonadstropni objekt s tlorisom v obliki črke L in podzemno garažo naj bi imel fasado iz vertikalnih lamel in odprt pokrit atrij, ki takoj po vstopu v objekt nudi pogled na vse etaže.

Vir: Mestna občina Maribor, David Mišič u.d.i.a., Styria arhitektura
Vir: Mestna občina Maribor, David Mišič u.d.i.a., Styria arhitektura
Vir: Mestna občina Maribor, David Mišič u.d.i.a., Styria arhitektura

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Hvala Janševi vladi! Levuharske vlade samo gobcajo, desne pa tudi kaj konkretnega naredijo.

amiminitis

Pelji si jih domov.

In reply to by Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Zatirajmo lete… (nepreverjen)

Aršlohovića ne bo več zraven, ko bo treba trakec prerezati.

Franc s Piramide

Lepo. Bo tudi uporabno?

Surfeiter (nepreverjen)

Ajmo, ajmo ... Zagorci! ...

pohorskisvizec

Lepo....da se ne bodo kakšni aneksi še naknadno pojavili!

Starejše novice