Foto: Jaka Arbutina
V Mariboru bo zbrano množico ponovno navdušilo operno petje. Vendar tudi tokrat ne bo Operna noč v mestnem parku, ampak bomo ob zvokih veličastnih arij znova uživali na Glavnem trgu. Preverite, kdaj.

Tradicionalna Operna noč bo že drugo leto zapored potekala na novem prizorišču. Gledalci bodo tako tradicionalne zelenice mestnega parka znova zamenjali za sedeže na Glavnem trgu.

V petek, 27. maja, ob 20.30, bomo tako opernemu petju na brezplačnem koncertu prisluhnili v središču Maribora pred mestno hišo.  

Festival, ki nastaja v sodelovanju Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Narodnega doma Maribor in Festivala Ezl Ek bo prinesel najlepše arije iz največjih opernih uspešnic italijanske, francoske in slovenske operne zakladnice.

Pod taktirko Simona Krečiča bodo nastopili Simfonični orkester Slovenskega narodnega gledališča Maribor, zbor Opere in solisti Sabina Cvilak, Valentina Čuden, Nika Gorič, Petya Ivanova, Irena Petkova, Andreja Zakonjšek Krt in Martin Sušnik.

Eno uro dolg spektakel tudi tokrat brezplačen

Program koncerta bodo tudi tokrat sestavljale najlepše melodije iz zakladnice operne umetnosti. Pa naj gre za Straussa, Puccinija, Verdija ali Dvořáka. Za vsakega se bo našlo nekaj.

»Glasba je izmed vseh umetnosti prav gotovo tista, ki najmočneje povezuje ljudi različnih generacij, interesov in življenjskih nazorov.

Ker si želimo, da bi tako kultura kot umetnost še naprej ostali javni dobrini, ki bi morali biti dostopni prav vsem, za vse zaprisežene ljubitelje operne umetnosti, kakor tudi vse radovedne mimoidoče obiskovalce tradicionalno pripravljamo Operno noč,« poudarjajo v Narodnem domu Maribor.

Tudi tokrat bo nekaj več kot eno uro trajajoč spektakel potekal brezplačno. Operna noč pa se bo nato v prihodnjih tednih iz Maribora selila še v Arboretum Volčji Potok, v Gaj nad Mariborom, Slovensko ulico v Murski Soboti in Arheološki park Panorama na Ptuju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice