Leto dni po začetku obnove zahodne tribune Ljudskega vrta je občina za objekt pridobila uporabno dovoljenje.

Dela na zahodni tribuni Ljudskega vrta so v izrednem pogonu, pravzaprav je glavnina del že končana. Opravljen je bil že tehnični pregled, s katerim je Mestna občina Maribor prejela uporabno dovoljenje. 

Na prenovljeni zahodni tribuni je nameščenih 2321 navadnih stolov in 651 VIP-stolov, od tega jih je 120 v VIP ložah. S prenovo se v Ljudskem vrtu tako malenkost zmanjšuje število sedišč. 

Nova kapaciteta stadiona je 11.671 sedišč.

Danes se bo v Ljudskem vrtu odvila četrtfinalna tekma evropskega prvenstva do 21 let med Španijo in Hrvaško, na kateri bodo prisotni tudi gledalci. Predaja tribune za organizacijo tekme se bo tako zgodila še pred dejanskim pogodbenim rokom.  

»Zelo sem ponosen na arhitekte, sodelavce v projektni pisarni, izvajalce na stadionu, da smo kljub zelo slabemu vremenu za gradnjo uspeli dobiti uporabno dovoljenje,« je pred prenovljeno tribuno povedal mariborski župan Saša Arsenovič. 

Obnova poteka še naprej, sledi urejanje urbanega prostora

Dodaja, da so s tem izpolnili eno izmed volilnih obljub, a da del še niso povsem zaključili. Obnova bo namreč potekala še najprej, predvsem gre za ureditev okolja in odpravo kakovostnih pomanjkljivosti. »Je pa danes z uporabnim dovoljenjem primeren za uporabo in izvedbo tekme na najvišji ravni,« je dodal mariborski podžupan Samo Peter Medved, ki je na občini zadolžen za področje športa. 

Dela bodo potekala še do konca julija, v okviru prenove zahodne tribune bo urejen tudi urbani prostor. Gre za ureditev športne promenade, ki bo potekala od Gregorčičeve ulice, med samo dvorano Lukna in zahodno tribuno. Nato sledi še ureditev promenade, ki bo potekala mimo Langerjeve vile, preko Mladinske ceste do igrišča Partizan.

»Pričakujemo pridobitev novega kakovostnega urbanega prostora, ki bo služil tako za športne prireditve kot za prosti čas,« je pojasnil Medved. 

Končna ocena investicije višja za skoraj dva milijona

Presenetljiva je ocena končne vrednosti investicije, ki bo precej višja od napovedane. Mestna občina Maribor je s primorskim podjetjem Makro 5 podpisala pogodbo, vredno 6,2 milijona evrov. Kot pojasnjuje Medved, se končna ocena investicije giblje okoli osmih milijonov evrov.

Povišanje vrednosti investicije je predvsem posledica nepredvidenih del in zunanje ureditve, ki je bila na novo sprojektirana in še ni bila vključena v prvotne načrte.

Nekaj izzivov in dodatnih stroškov je nastalo tudi z vidika zagotavljanja požarne varnosti. 

Bo za upravljanje stadiona v bodoče skrbel Nogometni klub Maribor? 

Za upravljanje stadiona v celoti skrbijo Športni objekti Maribor. »Ti vsekakor nimajo potenciala ta objekt tako učinkovito tržiti, kot bi ga lahko Nogometni klub Maribor,« je razložil Medved in dodal, da so se s klubom že dogovarjali o drugačnem načinu upravljanja. 

Pojasnjuje, da je bil odgovor Nogometnega kluba Maribor, da se lahko o tem pogovarjajo, ko bo stadion v celoti prenovljen. »Ta trenutek bo zelo kmalu, tako da bomo pogovore nadaljevali,« je zaključil.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

na hitro napacano skupaj da bo lahko teh 500 gledalcev na tekmi ker je uefa pritiskala hahaha, tribuna pa v 80% zgleda isto kot prej, strehe niso niti malo vizualno popravli kot je bilo obljubljeno, vse je isto samo stoli so novi

Brako57 (nepreverjen)

Vizualno je moralo ostati enako zaradi zahtev ZVKD. Drugače pa je tribuna zgrajena praktično na novo. Če bi obiskoval tekme NK MB, bi to vedel. Tako pa si samo žalostni nihče na internetu.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ničesar ni zgrajenega na novo, samo prvih 15 vrst so porušli ostale vrste od 15 do 21 pa so ostale ker zaradi statika tega smešnega objekta bi bilo prenevarno to rušit ker bi se lahko vse sesedlo, streha je popolnoma ista, če je že niso smeli preoblikovat bi lahko vsaj pobarvali ta zarjaveli sivi beton, podtribunje pa tudi ni takšno kot je bilo načrtovano, ni ne bara, ne restavracije, ne klubskega muzeja in nič.

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Bhu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Brako57....ti si pa redno spremljal tekme iz kavča .

In reply to by Brako57 (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Prodajte vse skupaj ... od investicijskega sklada iz Tungizije iztržite 19 jurjev (19.000€) ... oni bodo vse skupaj čez 5 let prodali za 19 milijonov (19.000.000€) ... greste garant v anale mesta Maribor ... točno tako, kot bo šel Aleš Hauc, eden glavnih akterjev prodaje NKBM ... prodali za cca. 280 mio. €, sedanji slamnati lastnik prodaja za 1 mrd. € ... mrš izdajalci Mariborčanov in Slovenskega Naroda (oboje z veliko začetnico) ...

Poraba denarja (nepreverjen)

ni investicija

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

g SAMO a bo .kaj canknilo za smučanje samo vprašam

Bhu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Smučanje na regretovih lučkah.

In reply to by božidar (nepreverjen)

Aleš83 (nepreverjen)

Lepo so porihtali, super. Plus še zunaj promenada ob lukni, pa bo top!

Surfeiter (nepreverjen)

Zakaj nobenega ne zmoti 2 milijona višja cena od predvidene? Ker smo natrenirane OFCE ... in verjamemo, da se projektant zmoti za 33% cene ... če pa je res taki trotl, pa čevelj v rito in na sončno upravo mrš ...

FRANC PETROVIČ (nepreverjen)

Ta dva milijona so provizije,kapiš?

Starejše novice