Mesec september je v Mariboru za mnoge študente rezerviran za iskanje študentskih sob ali stanovanj. Ponudba v Mariboru je te dni pestra, največ študentov pa se obrne na storitev Kamrica.

Borzo študentskih sob in stanovanj Kamrica so pred leti ustanovili Študentske organizacija Univerze v Mariboru, Študentski servis Maribor in Zavod PIP. Kamrica tako zbira tako ponudbo kot tudi povpraševanje po sobah in stanovanjih. V teh dneh je tako ponudba kot povpraševanje na vrhuncu.

Večja garsonjera za 240 evrov na mesec

Na Taboru v bližini Fakultete za zdravstvene vede, Medicinske fakultete v Mariboru in srednješolskega centra oddajajo 36 kvadratnih metrov veliko garsonjero. Ta stoji na sončni strani, mesečna najemnina pa znaša 240 evrov. Stroški se plačujejo posebej, varščina pa znaša 200 evrov.

Obnovljeno meščansko stanovanje

Na Prežihovi se oddaja obnovljeno in opremljeno dvosobno meščansko stanovanje s centralno kurjavo na plin. K najemu 68 kvadratnih metrov velikega stanovanja pripada tudi parkirno mesto, najemnina pa znaša 340 evrov. Stroški bivanja se plačujejo posebej, najemodajalec pa ponuja tudi možnost subvencije.

Prosta soba za 90 evrov v bližini centra zabav

Na Gosposvetski se v dvosobnem stanovanju oddaja mirna soba, opremljena za dve osebi, ki bi si stanovanje delili s študentko v drugi sobi. Najemnina znaša 90 evrov na osebo, stroški se plačujejo posebej, a so po besedah najemodajalca nizki.

Soba v 2-sobnem stanovanju za 130 evrov z vključenimi stroški

Tri cimre na Vrbanski cesti iščejo eno cimro oziroma cimra. Prosta je namreč soba v opreljenem dvosobnem stanovanju. Najemnina z vključenimi stroški znaša 130 evrov na osebo, obstaja pa tudi možnost subvencije.

Dvosobno stanovanje za 300 evrov

Prosto je tudi obnovljeno dvosobno stanovanje na Vrbanski cesti, kjer si najemodajalec želi dveh študentk oziroma para. Stanovanje se nahaja v bližini fakultet, ima pralni stroj in opremljeno kuhinjo, najemnina pa znaša 300 evrov, brez vključenih stroškov.

Dvosobno stanovanje 100 evrov na osebo

Na Levstikovi ulici se oddajata dve dvoposteljni sobi v 60 kvadratnih metrov velikem dvosobnem stanovanju. Sobi sta veliki 14 in 18 kvadratov, stanovanje pa se nahaja v neposredni bližini UKC Maribor, zdravstvene in medicinske fakultete ter starega mostu. Cena na osebo je 100 evrov, stroški pa v povprečju znašajo 40 evrov na osebo.

V Dravskih terasah 130 evrov za posteljo

Na Koroški cesti v Dravskih terasah se oddaja dvoposteljna soba v sklopu trosobnega stanovanja v drugem nadstropju. Stanovanje je bilo pred kratkim prenovljeno, nočne omarice pa denimo omogočajo tudi brezžično polnjenje. Mesečna najemnina znaša 130 evrov brez vključenih stroškov.

Enoposteljna soba v obnovljenem stanovanju

Na Kosarjevi ulici se oddaja enoposteljna soba s souporabo hodnika, kopalnice in WC ter kuhinje z jedilnico. Stanovanje je bilo popolnoma obnovljeno v letošnjem letu in ima povsem novo pohištvo. Najemnina znaša 160 evrov, stroški pa niso vključeni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice