FOTO: Žan Osim
Sprehodili smo se pod krošnjami Mestnega parka in ujeli nekaj utrinkov otroškega ustvarjanja.

V sklopu 31. Festivala Lent, ki je v petek prižgal svoje žaromete in bo trajal vse do 1. julija, tudi letos poteka tradicionalni, že 16. Art kamp.

Kreativni Art kamp v mestnem parku

Po besedah organizatorjev Art kamp med drugim predstavlja kreativnost, ki vzpodbuja otroke, da rastejo v ustvarjalne ljudi. Udeleženci se tudi letos spoznavajo z umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo, zabavo in kulturo.

Letošnje dogajanje je v znamenju prosa, spretnosti in Kajuhove poezije.

Art kamp tako v festivalskem času med 9. in 20. uro vabi otroke objem narave Mestnega parka, kjer je trenutno vse povezano z umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo, zabavo in kulturo.

Pestro dogajanje ponuja tudi Oder Triglav

Sprehodili smo se pod krošnjami Mestnega parka in ujeli nekaj utrinkov. V naši galeriji si lahko ogledate, s katerimi dejavnostmi si otroci polnijo prve poletne dni in z njimi obeležujejo začetek poletnih počitnic.

Na promenadi znova stoji tudi Oder Triglav, ki nudi program vsak dan ob 10.30 in ob 19.00 – v prvem terminu se predstavijo glasbeni in plesni projekti, na drugem pa lahko prisluhnemo koncertom znanih zasedb različnih glasbenih zvrsti.

Včeraj so odrske deske zavzeli plesalci in plesalke Galerije plesa Maribor, bobnarji Plesne izbe Maribor in Dalanda Diallo, danes dopoldan pa Tovarishia Dance Company. Danes ob 19. uri bodo na svoj račun prišli ljubitelji jazza, saj je na sporedu koncert Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Starejše novice