V kiosku na Partizanski cesti je mariborska Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede odprla trgovino, v kateri bodo prodajali bogato ponudbo lokalno pridelane hrane.

Svojega najemnika je našel še zadnji od osmih kioskov na Partizanski cesti. Kiosk je najela in prenovila Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, ki se s tem vrača svojim kupcem v središče mesta.

V novi trgovini bodo prodajali lokalno pridelano sezonsko zelenjavo, sadje, cvetje z vrtov Pohorskega dvora, vino z Meranovega, jabolčni sok, olja, kis, suho sadje in drugo.

Kot je povedal dekan fakultete Branko Kramberger, želijo njihove pridelke čim bolj približati občanom: »Zaradi tega imamo že v botaničnem vrtu zelo uspešno trgovinico in sedaj na še to Partizanski cesti, torej v centru dogajanja.«  Dodal je še, da so si dolgo časa prizadevali, da bi dobili trgovino na tej lokaciji.

Čeprav je odprtje trgovine na prvi pogled majhno dejanje, je po besedah rektorja Univerze v Mariboru Zdravka Kačiča, velik prispevek k ozaveščanju o pomembnosti potencialov, ki jih univerza lahko ponudi: »Kajti zagotovo bomo tukaj ponujali visokokakovostno hrano, pridelano na ekološki način.«

Kačič je dodal, da je današnja otvoritev tudi simbolnega značaja, saj to pomeni, da se tudi mesto Maribor zaveda potenciala lokalnih proizvajalcev, ki jih v našem okolju in tudi v Pomurju ne manjka. »Mislim, da je to pomembno sporočilo, ki ga dajemo javnosti,« je poudaril.

Po krajšem otvoritvenem dogodku s prerezom traku, je čast prvega nakupa pripadla mariborskemu županu Saši Arsenoviču.

»Izjemno se vesel, da smo dokazali, da skupaj znamo narediti dobre zgodbe. Tukaj mi je najbolj všeč to, da povezujemo našo univerzo, našo zemljo, naše znanje,« je povedal. 

Dodaja, da je ena prednost mariborske regije ta, da je na srečo še vedno dovolj ljudi, ki delajo v našem okolju z zemljo: »In da imamo zdravo lokalno pridelano hrano, ki se ni vozila ne vem koliko kilometrov in bila obrana še ne prav zrela. To je tisto, kar je res pomembno v tem času hitrega razvoja in iskanja dobičkov.« 

Arsenovič je za konec pozval občane, da cenijo lokalno pridelano hrano in se odločijo za nakup, čeprav morda več stane. »Tukaj je bilo vloženega dosti več truda in znanja,« je zaključil. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ajmeme (nepreverjen)

Hvala bogu, končno!

Kornelij Žmavc (nepreverjen)

Končno gremo v pravo smer

Navijac (nepreverjen)

Dolgo so potrebivali ampak nikoli ni prepozno.Veliko uspeha

Kritik (nepreverjen)

To je prava pot za organizirano trženje EKO proizvodov in zelenjave ! Župan je naredil red in odgnal vse tiste ,ki so prodajali na ploščadi Trga Svobode saj to ni primeren kraj za prodajo kar bi z lahkoto ugotovila inšpekcija ,če bi ne imela svojih agitatorjev med branjevkami . Tudi Radio MB nenehno obnavlja temo teh branjevk in se postavlja na stran "oškodovank" ? Nekoga na RM hudo moti ali pa so vse podkupili s kakšnimi dobrotami .

Starejše novice