Jutri se v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor prične cepljenje mariborskih šolnikov oziroma zaposlenih v šolstvu.

Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, je ob današnjem obisku Jelka Kacina potrdil, da se jutri v v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor prične cepljenje učiteljev in zaposlenih v šolstvu.

Trenutno je na cepljenje prijavljenih 3238 šolnikov, ki so jih zdravstveni delavci naročili na tri minute.

»S cepljenjem bomo začeli jutri popoldne, saj ne želimo motiti delovnega procesa. Tako da bomo definitivno to pocepili v četrtek in petek popoldne, ter v soboto dopoldne,« je poudaril Jernej Završnik.

V Mariboru so do današnjega dne pocepili 17.500 posameznikov s prvim odmerkom, 5000 oseb pa je že prejelo dva odmerka cepiva proti novemu koronavirusu. Popolno cepljenih je v Mariboru tudi 161 nepokretnih posameznikov.

V vrsti za cepljenje 18.793 posameznikov

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca cepijo z desetimi ekipami v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, ena ekipa zdravstvenih delavcev pa cepi neposredno v zdravstvenem domu.

Trenutna prioritetna skupina, ki jih cepijo zdravstveni delavci, so starostniki starejši od 75 let, tem pa bodo sledili 70-letniki.

V mariborskem zdravstvenem domu cepijo tudi mlajše od 65 let, natančneje kronične bolnike, in sicer s cepivom AstraZeneca, katere priporočena uporaba je pri mlajših od 65 let.

»Pred nami so veliki izzivi. Tisto, kar je za naš zdravstveni dom pomembno, je, da smo se organizirali tako, da lahko vsa cepiva, ki jih prejmemo, tudi porabimo. Mi smo v Mariboru sposobni na dan ta trenutek pocepiti 3000 ljudi, če cepimo šest dni, to pomeni, da smo v enem tednu sposobni precepiti 17.000 ljudi. In tisto ključno sporočilo je, da prej, ko se bomo cepili, prej se bomo lahko vrnili v neko normalno življenje,« dodaja Završnik.

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor imajo trenutno v vrsti za cepljenje kar 18.793 posameznikov, pri čemer Završnik poudarja, da imajo trenutno težave pri ponovnem prijavljanju starejših od 80 let, ki so po njegovih besedah ugotovili, da je cepivo varno. Takšnih starostnikov je trenutno več kot 200.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Auschwitz malo drugače.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

pametne babe pridejo z majicami s kratkimi rokavi
manj pametne pa uživajo ob slačenju in si nadenejo kobinezone
samo da se lahko še bolj slečejo.

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

Danvid (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zdaj se vidi pamet.z nepreizkušenim cepivom se bodo cepili'upam da vsaj vpliva na norost.poglejte zdaj kakšni ljudje poučujejo otroke'še sami nimajo pameti.⁸

RK (nepreverjen)

Po moje si tudi bil učenec osnovne šole Gustav Šilih.

In reply to by Danvid (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

mene pa zanima ali bo za učitelje
manj kvalitetno cepivo
ali bo tako kvalitetno kot za nas

Starejše novice