Foto: Žan Osim
Tik pred krajevnim praznikom, ki ga v Dogošah praznujejo jutri, so prerezali trak novega otroškega igrišča.

Danes je bila v Dogošah otvoritev tamkajšnjega prvega javnega igrišča, ki sta se je udeležila tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved.

»Privilegij je živeti v takšnem mestu, ki ima še vedno ta ruralni del, ki nudi velik potencial za samooskrbo. Na nas pa je, da takšne kraje z javnim potniškim prometom in kolesarskimi potmi kar se da dobro povežemo s središčem,« je ob otvoritvi povedal župan.

Za popestritev so poskrbeli otroci iz Vrtca Pobrežje in Osnovne šole Draga Kobala, ki imata podružnice v Brezju

Poleg tega so kmetje na stojnicah nudili tudi lokalne dobrote, ki jih lahko sicer najdemo na mariborski tržnici.

Foto: Žan Osim

Se na Dogoše prepogosto pozablja?

Prebivalci Dogoš pogosto pravijo, da je njihova vas znotraj Mestne občine Maribor med najbolj zapostavljenimi. To potrjuje tudi podpredsednik civilne iniciative in Nogometnega kluba Dogoše ter uspešni podjetnik Branko Tkalčič

»Dogoše so na obrobju Maribora in so bile pred desetimi leti pozabljene. K negativni luči pripomoreta tudi čistilna naprava in pokopališče. Takoj, ko gremo recimo v občino Miklavž na Dravskem polju, občutimo veliko razliko,« pravi Tkalčič.

Zaradi navedenih težav so v Dogošah razmišljali tudi o odcepitvi.

Foto: Žan Osim

Stanje se izboljšuje

Kot pojasnjuje Tkalčič, zadnja leta na občini prisluhnejo tudi njihovim željam in komentarjem, zato se situacija obrača na boljše. Velik korak naprej je tudi današnja otvoritev otroškega igrišča.

»Nadaljnjega sodelovanja z županom in podžupanom se veselimo, v mislih imamo še veliko projektov. Če gledamo obdobje zadnjih petih let, se je definitivno nekaj spremenilo na boljše,« je jasen Tkalčič.

Komentarji (3)

Pohorčan (ni preverjeno)

Persen - žabja faca se je usro.

Sveti papez (ni preverjeno)

To te ne reši, mogo se bos malo bol potrudit kot pa zavajat folk z igrali
In plus, da se zaradi ene zoge na otroka spravi.. Pravi egoist ce si premozen se ne pomeni da lahko delas z folkom kak ti pase.. Ko bos cenil svoje mescane in se civilizirano obnaso in ko bos nehal pretirano sluziti na navadnem folku, da si pufe poravnas bos dobil veliko spostovanje. Do takrat pa sanjaj

Xy1962 (ni preverjeno)

Čestitke županu

Starejše novice