Slab mesec igranje na igralih v Mestnem parku ni bilo mogoče. Na mestu starih igral so zdaj postavljene nove. Na današnji otvoritvi so jih prvi otroci že preizkusili.

V mariborskem Mestnem parku so danes otvorili nova igrala, ki bodo popestrila igro otrok. 

Ob klasičnih igralih je postavljeno tudi igralo v obliki velike ladje, iz katere se bodo otroci lahko spuščali po toboganih, nanjo plezali, se iz nje gugali in tako krepili svoje motorične sposobnosti.

Kot prvi so igrala preizkusili otroci iz Vrtca Borisa Pečeta, ki so na otvoritvi tudi nastopili. 

Arsenovič: »Otrok ne bo mogoče spraviti pravočasno na kosilo«

V letih 2021 in 2022 je Mestna občina Maribor uredila 26 novih javnih otroških igrišč po celotnem mestu.

»Gre za velik projekt,« je uvodoma povedal župan Saša Arsenovič: »26 novih otroških igrišč, ki bodo seveda javne-urbane površine.« 

»Vesel sem, da imamo moderna, lesena in v tem primeru tudi interaktivna igrala, kjer bodo naši malčki lahko lažje postali inženirji, videli kako se črpa voda, kako se dela na gradbiščih, gradili svoje gradove in jih podirali,« je opisal novo pridobitev v Mestnem parku. 

»Mislim, da otrok iz teh igral več ne bo mogoče spraviti pravočasno na kosilo,« dodaja. 

Pri vzpostavitvi igral pomagala Zavarovalnica Sava

Igrala v Mestnem parku je donirala Zavarovalnica Sava. 

»Z veseljem smo se odzvali povabilu Mestne občine Maribor, da pomagamo pri postavitvi novih igral,« je povedal direktor poslovne enote Maribor pri Zavarovalnici Sava Valentino Mendek.

Verjame, da bodo nova igrala pripomogla k varnejši in brezskrbnejši igri otrok. »Ko gledam ta igrala v parku, se notranji otrok zbudi in bi jih tudi sam preizkusil,« je dodal.

Igrala primerna za gibalno ovirane in za več starostnih skupin

»Veseli in ponosni smo, da smo v Mariboru dobili ta velik doživljajski park, kjer se otroci ne bodo igrali le na klasičnih igralih,« je povedala vodja projekta Mojca Lešnik iz občinskega urada za gospodarske dejavnosti.  

Igralna ladja je povezana tudi z elementom vode in peska, ki bosta igri dodala senzorno izkušnjo.

»Tukaj imamo tudi nova igrala, ki so primerna za gibalno ovirane,« dodaja Lešnik: »Razmišljali smo tudi na večjo starostno skupino otrok. Imamo tudi motorična igrala, ki so primerna za otroke do 14 let.«

»Igrišča urejamo celovito,« je še povedal. Ob igralih je postavljena nova urbana oprema (klopi in koši za smeti) in informativne table. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Leka (ni preverjeno)

Arsenovič se je v zadnjih 6 mesecih angažiral za izgradnjo otroških igrišč kar ni nič narobe ,če bi skladno sledil tudi potrebam za nujno potrebne objekte za starostnike . Tista brv pod Starim mostom je nepotrebna investicija in ne vem komu bo služila ? Predvidevam, da kolesarjem ,ki bodo vozili okoli Lenta ali eventualnim turistom za panoramski posnetek Lenta in Stare trte .

Alenka Buzeera… (ni preverjeno)

jaz imam lepše noge kot on

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

ne grizeš pa prstov
in ne pretepaš nedolžnih otrok
sedi ena

In reply to by Alenka Buzeera… (ni preverjeno)

SURS podatki (ni preverjeno)

RAZVITOST MESTNIH OBČIN - DEJSTVA: Prvima Novemu mestu in Ljubljani sledi Celje, nato Kranj, ki ga je v zadnjih treh letih zaradi upada koeficienta razvitosti dohitelo Krško, najmlajša mestna občina. Nekoliko opaznejši padec beleži tudi Velenje na 33. mestu, za njim so Koper (38.), Nova Gorica (53.), Slovenj Gradec (57.) in Murska Sobota (91.). Maribor (125.) in Ptuj (127.) - to sta edini mestni občini, ki sta manj razviti od slovenskega povprečja. TO JE REZULTAT ŽUPANOVANJA PRETEPAČA OTROK ARSENOVIĆA IN NJEGOVE TOLPE LOPOVOV!!!

ovi (ni preverjeno)

-- zgornima-2ma :- mata kaj dece? vnukov?- al je pa bla baterija prazna...
In- kam ste jih pelali ? Všumo pri Kočevju (hudo jamo) verjetno...ni čudno, da škilite...butli...

In reply to by SURS podatki (ni preverjeno)

janban

Arsenovič res zna, bravo.

Surfeiter (ni preverjeno)

gotov je

In reply to by janban

Alenka Buzeera… (ni preverjeno)

jaz imam lepše noge kot on

Starejše novice