Foto: Jaka Arbutina
Ob dnevu Slovenske vojske danes v Mariboru predstavitev dejavnosti.

Slovenska vojska je danes ob dnevu Slovenske vojske javnosti odprla vrata v Mariboru.

Vse do 17. ure si lahko obiskovalci ogledajo vse od tehnike do kariernih in izobrazbenih možnosti. Tako se lahko preizkusijo v vojaških veščinah ter iz prve roke izvejo, kaj pomeni biti v službi domovine. 

Predstavlja se več kot 20 enot Slovenske vojske in 50 poklicev (pehota, protioklep, zračna obramba in vojaško letalstvo, mornarica, enota za specialno delovanje, inženirstvo, artilerija, vojaško gorništvo, mehanik, vzdrževalec oborožitve in vozil, zračna obramba ...).

O sodelovanju z vojsko

Pripravili so tudi taktično-tehnično predstavitev opreme in enot Slovenske vojske. 

Prav tako na dogodku predstavljajo različne možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko - od prostovoljnega služenja vojaškega roka in vključevanja v pogodbeno rezervo do vojaških taborov za mlade, možnosti opravljanja obveznega praktičnega izobraževanja ter priložnosti za pridobitev štipendij za dijake in študente.

Ob 18. uri se bo začela vojaška slovesnost, ki ji bo sledil koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti, med katerimi bodo Nina Pušlar, Vlado Kreslin, Tomislav Jovanović Tokac in Leopold I., na sporedu pa bo tudi glasbeno presenečenje. 

Foto: Jaka Arbutina

Slavnostna uvertura

Izkupiček od prodanih vstopnic bo ministrstvo za obrambo namenilo za pomoč prizadetim v lanskoletnih poplavah.

Vodja Big banda orkestra Slovenske vojske Rudolf Sternad je razkril, da vojaški orkester vadi novo slavnostno uverturo, ki je bila napisana posebej za dan Slovenske vojske.

Glasbeno delo po njegovih navedbah opeva ljubezen do domovine, tovarištvo, pogum, slogo in moč. Ob tem je prepričan, da bo letošnji dogodek celo presegel lanskega, ki je postavil zelo visoke standarde.

Foto: Jaka Arbutina

Komentarji (4)

Za mir (ni preverjeno)

Za mir - proti vojski

Politik (ni preverjeno)

ha,ha ,ja,današnja mladina komaj čaka da bo dala svojo glavo na prodaj za elitne norce.Naj gredo prvi vodilno politično vodstvo v prve vrste za kanonfuter..Minili so tisti dobri časi.Ljudje so postali pametnejši in več nočejo delati samomora za politično elito in njihove sprevržene ideale.Nobena reklama vam več ne pomaga.

SLO (ni preverjeno)

Točno tako. Primer v Ukrajini: umrlo je preko 100 000 mladih fantov za nič! Na koncu bodo itak pogovori-dogovori!
Zelo pametno moramo sedaj izbirati poslance za eu parlament. Divjaki naj ostanejo doma!

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Kaj te imajo toti bosi revezi za razkazat?

Starejše novice