Špricer Fest se pred Vinagovo kletjo že odvija v polnem razmahu.

Po tem, ko so na Lentu s sirom in medom poskrbeli za želodčno oblogo, smo se odpravili na Trg Svobode, kjer se pred Vinagovo kletjo odvija Špricer Fest.

Društvo Svetega Špricerja se že s petim Špricer Festom namreč zavzema za »kakovostno druženje v duhu dobre volje in pozitivizma ob dobri glasbi, domači kulinariki in avtohtoni žlahtni kapljici s poreklom iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, s poudarkom na mariborskem vinorodnem podokolišu«.

Njihov namen je povezati vinarje iz regije in s skupnim trudom povzdigniti zavest širše javnosti o kakovosti vinogradniških produktov. Menijo, da je njihovo poslanstvo dvigniti kulturo uživanja najstarejšega vinskega koktejla - špricerja. Tako lahko poudarijo pomen ohranitve slovenskega vinogradniškega izročila. 

Tako so sestavili raznovrsten izbor štajerskih vinskih zakladov Ptujska klet, P&F Family Wines, Vina Oskar, Vina Jarc, Vino Mukenauer, Hiša vina Dopller, Vinotoč Pliberšek, Vino Mak, Gala Mirna in peneča vina, Vino Bregos in Vino Borut Anderlič.

Obljubljajo tudi živo glasbeno spremljavo za vse okuse, za kar že stoji oder, letošnja dodana vrednost pa je after party v Vinagovi kleti, na katerem bo nastopil DJ in v duhu nostalgičnih časov zavrtel glasbo na vinilne plošče. 

Starejše novice