FOTO: Janez Leskovar
Mariborske ulice so preplavili rdeči baloni, ki so opozorili na otroke s posebnimi potrebami.

Ob mednarodnem dnevu redkih bolezni je mariborski Zavod 13 v kar 15 mestih po Sloveniji organiziral vseslovenski pohod z rdečimi baloni, in sicer z namenom, da javnost spozna otroke s posebnimi potrebami in premosti strah pred njimi.

Pohod z rdečimi baloni pa se seli tudi v Zagreb in Beograd, predsednik republike Borut Pahor, ki se je udeležil tudi pohoda v Mariboru, pa je simbolično balon že predal hrvaški predsednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Rdeč balon namreč simbolizira upanje in ljubezen ter označuje v posebne otroke v družbi. Ta bo povezal kar tri države, 16 različnih mest in več kot 1500 ljudi. 

»Letos smo na balone zapisali Triglav Zdravje, Hiadrio in NKBM ter tako bomo ne le pokrili stroške pohoda, temveč bomo lahko posebnim otrokom pomagali s terapijami ali pripomočki. Ne le našimi, temveč bomo donacijo razdelili na družine, ki na terenu pomagajo v vsakem mestu posebej,« so zapisali na spletni strani zavoda.

Otroci s posebnimi potrebami so v Sloveniji še vedno stigmatizirani. Ravno to je bil eden od povodov, da so se pred petimi leti v Zavodu 13 odločili stopiti na ulice in informirati ljudi o redkih boleznih otrok.

FOTO: Janez Leskovar

Komentarji (3)

Bela barva (ni preverjeno)

Za resnico upanje vrednote ljubezen pravico dobre odnose ... .

Olj (ni preverjeno)

Lepo, cim vec taksnih in drugacnih akcij!

LudiRudi (ni preverjeno)

Pahor je izkoristil obisk MB za nov Foto termin na Instagramu .

Starejše novice