Tudi letos bodo enajst slovenskih mest preplavili rdeči baloni. S simbolom ljubezni in upanja želi mariborski Zavod 13 opozoriti na otroke s posebnimi potrebami med nami.

V počastitev mednarodnega dne redkih bolezni, ki ga obeležujemo na zadnji dan februarja, bo tudi letos na mariborskih ulica potekal pohod z rdečimi baloni, ki že četrto leto opozarja na otroke s posebnimi potrebami med nami. Pohod bo potekal v soboto, 3. 3., ob 11. uri po enajstih slovenskih mestih.

Letošnji pohod bodo izvedli v Mariboru, na Ptuju, v Celju, Ljubljani, Novem Mestu, Kranju, Trbovljah, Radljah ob Dravi, Novi Gorici, Ljutomeru in Ajdovščini.

Še četrtič z ljubeznijo in upanjem

Rdeči baloni, ki ponazarjajo ljubezen in upanje – svetlo točko v sivem dnevu – bodo preplavili tudi štajersko prestolnico. Vseslovenski dogodek organizira Zavod 13, ki ga vodi Mariborčanka Petra Greiner, mama sedemletne deklice Sofie, ki ima redko genetsko motnjo trisomijo 13.

Otroci s posebnimi potrebami so v Sloveniji še vedno stigmatizirani. Ravno to je bil eden od povodov, da so se pred štirimi leti v Zavodu 13 odločili, da bodo ob mednarodnem dnevu redkih bolezni stopili na ulice in informirali ljudi o redkih boleznih otrok.

Starejše novice