V Radencih se je ob 9.00 začel tradicionalni Maraton treh src, ki združuje vse ljubitelje teka in pohoda. Prvi tekači so že startali.

Letos se odvija že 41. izvedba najstarejšega tekaškega maratona v jugovzhodnem delu Evrope. 

Ljubitelji teka lahko tudi na letošnjem Maratonu treh src sodelujejo v vseh standardnih tekaških disciplinah.

Izvedeni bodo maraton (42 kilometrov), polmaraton (21 kilometrov), v katerem bo letos potekalo tudi državno tekmovanje, teka na deset in pet kilometrovnordijska hoja (deset kilometrov), rekreativni pohodotroški teki ter pravi družinski tek s štirinožnimi prijatelji, ki poteka že tri leta in »promovira« odgovorno ravnanje s psi.

Kot vsako leto, bodo tudi tokrat »okronali« nove državne prvake v polmaratonu, zahtevni disciplini, ki terja obilico vztrajnosti in odrekanj.

Pestro dogajanje, v Radencih pričakujejo 10.000 udeležencev

Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora 41. Maratona treh src, je dejal, da organizatorji na letošnjem športnem dogodku pričakujejo približno 10.000 udeležencev.

Starta tekov na 42 in 21 kilometrov sta se pričela, ob 9. uri.

Deset minut kasneje pa bodo svojo zmogljivost preizkusili tekači, ki se bodo odpravili na tek Radenska Naturelle, kjer bodo poskušali osvojiti 10 kilometrov. 

Oazin tek ali tek na pet kilometrov se prične ob 9.15.

Nato se bodo na pot odpravili še »nordijski« pohodniki, ob 9.20 se bodo podali na deset kilometrov dolgo pot. Rekreativni pohodniki pa bodo s svojim izzivom pričeli nekoliko prej, »štartali« bodo že ob 8. uri. 

Tekli bodo tudi najmlajši, na progah pa tudi kužki 

Najmlajši tek začnejo šele popoldne, in sicer ob 16.15.

Tekači, ki se jim bodo pridružili štirinožni prijatelji, bodo s startne točke krenili ob 16. uri. 

Za letošnji športni dogodek pa je potrjenih tudi nekaj domačih atletov, udeležbo je potrdila lanskoletna zmagovalka Andreja Gorčan, na maratonski progi pa bomo zagledali tudi Roka Puharja

Komentarji (2)

Mbb (ni preverjeno)

Teči,teči u Tri kurce ...

studenjčan (ni preverjeno)

jebeš tako prireditev
vse babe imajo tak male zize kot dedi
To ni za nas za poglednit
baba bez ziza je kot šparhert bez drv

Starejše novice