Foto: Žan Osim
VSGT Maribor letos praznuje 25-letnico, ob slovesnosti so razglasili tudi ambasadorja gostoljubja in dobrega počutja.

Višja šola za gostinstvo in turizem Maribor je z današnjo slovesnostjo proslavila srebrni jubilej. Prva generacija študentov je v predavalnice danes ene najuspešnejših višjih šol zakorakala leta 1998.

Foto: Žan Osim

25 let izobraževanja zaposljivih študentov

VSGT Maribor študente tako že 25 let izobražuje na področju gostinstva, turizma in velnesa ter jim s strokovnimi in uveljavljenimi mentorji nudi odlično odskočno desko v svet gastronomije ter ostalih na šolo vezanih področij.

Direktorica šole Tanja Angleitner Sagadin je na vse perspektivne študente izjemno ponosna in izpostavlja njihove uspehe, ki jih ni malo:

»Že leta 2002, ko sem prišla na šolo kot zunanja sodelavka, smo imeli veliko nadarjenih nadobudnih študentov, ki so danes vodje hotelov, restavracij in resortov po celotni Sloveniji. V zadnjih 25 letih smo izobraževali tudi veliko tujih študentov - nekateri so v Sloveniji po zaključku šolanja tudi ostali,« je povedala direktorica šole.

Od leta 2007 se šola udeležuje tudi raznih mednarodnih tekmovanj, kjer so študentje do danes na različnih področjih osvojili že več kot 250 medalj in skoraj 50 pokalov.

Foto: Žan Osim

Ambasador dobrega počutja 2024 je postal Nik Zgazivoda

Ob zaznamovanju srebrnega jubileja so na šoli razglasili tudi ambasadorja dobrega počutja 2024, ki je postal Nik Zgazivoda. Ob tem je izpostavil, da se je dobra volja pri tovrstnem delu in tudi v vsakdanjem življenju zelo pomembna, saj se prenaša tudi na ljudi okoli nas.

»Zame je dobro počutje biti sproščen, biti zadovoljen sam s seboj in biti zmožen to deliti z drugimi. Dobro počutje se začne in konča z nami, prenaša pa se na vse ljudi, ki nas obkrožajo - tudi goste,« je povedal diplomant Zgazivoda, ki se s prihodnjim študijskim letom podaja na Fakulteto za turistične študije - Turistico.

Foto: Žan Osim

Naziv ambasadorke gostoljubja 2024 v roke Klare Šmigoc 

Ambasadorka gostoljubja 2024 je postala Klara Šmigoc, ki jo lahko trenutno spremljamo v resničnostnem šovu MasterChef Slovenija. Poudarja, da ji prejem naziva veliko pomeni, v prihodnosti pa se želi še bolj osredotočiti na slaščičarstvo.

»To je zame neka potrditev. Kot ambasadorka gostoljubja bom poskušala uspeti na svoji slaščičarski poti in svetu predstaviti slovensko kulinariko, ki mi ogromno pomeni,« je povedala.

fotoMed nominiranimi kandidati so bili še Petra Brenk, Rebeka Lorber, Naja Šenveter in Nika Pungeršek.

Starejše novice