Vir: Mestna občina Maribor
Kdaj bo levi in desni breg Drave povezala še 130 metrov dolga brv? Danes so pričeli s podvodnimi arheološkimi raziskavami, ki so pogoj za nemoten pričetek gradnje.

Za izgradnjo nove brvi, ki bo pri Glavnem mostu na nivoju nabrežja reke Drave povezovala mestno središče z desnim bregom, je Mestna občina Maribor maja lani pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje.

»Letos gre v gradnjo brv, tako da bomo ne samo na simbolni, ampak tudi na fizični ravni povezali levi in desni breg,« je v decembrskem intervjuju za Mariborinfo napovedal mariborski župan Saša Arsenovič.

Na mestni občini Maribor so pojasnili, da se bodo dela začela predvidoma spomladi. Že pred časom so izvedli nekaj pripravljalnih del, med drugim tudi arheološke raziskave na Lentu, kjer so še ostanki opornika prvotnega mostu čez Dravo.

Začeli s podvodnimi raziskavami

Danes so se pričele še podvodne arheološke raziskave v reki Dravi, ki so tudi pogoj za nemoten pričetek gradnje brvi. Podvodne raziskave se bodo zaključile še v tem tednu.

Predviden zaključek gradnje brvi je v letu 2022, ocenjena vrednost investicije pa je 4.553.836 evrov.

Nova brv bo umeščena na mesto, kjer je do prve polovice 20. stoletja več stoletji stal lesen most, preko katerega je potekala pomembna prometna pot.

Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Melkijar (nepreverjen)

Sem mislil,da bodo delali tunel pod Dravo za tistih 416 Mariborčanov ,ki se želijo voziti z avti po Koroški in Lentu .

Ami Miniti (nepreverjen)

Neverjetno. Kakšna pridobitev za Maribor! Samo vprašanje za koga.

2021 (nepreverjen)

To bo najdrazja brv na svetu.

Starejše novice