»Pridem takoj!« »Samo za minuto po nekaj skočim.« »Takoj bom nazaj, samo na pošto skočim.« Znano?

»Pridem takoj!« To je eno izmed sporočil, ki so jih na zadnji strani invalidskih vozičkov, s katerimi so na Slomškovem trgu zasedli pet parkirnih mest, pustili imetniki parkirnih kart za invalide. 

Akcija ozaveščanja, ki jo je v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravil Svet invalidov Mestne občine Maribor, opozarja na pomanjkanje parkirnih mest za invalide in na pogostost parkiranja na teh mestih s strani drugih voznikov.

Mestna občina Maribor tudi letos sodeluje v kampanji Evropski teden mobilnosti, ki ima za cilj spodbujanje trajnostne mobilnosti, gre pa za najbolj razširjeno kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Mestna občina Maribor se mu pridružuje tudi letos, lani pa je celo prejela priznanje za najaktivnejšo slovensko občino v kampanji.

Dogajanje v Mariboru se je pričelo danes, s kolesarskim zajtrkom, ko so na različnih lokacijah v mestu, kolesarjem delili zajtrk z rogljički, s sadjem, sokom in kavo, in mobilno kolesarsko delavnico za hitri pregled in manjša popravila koles.

Postavili so tudi petnajst urbanih peškažipotov za obveščanje o oddaljenosti pomembnih točk v mestu. 

Pestro dogajanje se bo nadaljevalo tudi v četrtek in v petek, ko bo Glavni trg v mestu zavzela kolesarska parada. Zanimivo bo tudi v soboto, odpravili se boste recimo lahko na kolesarski izlet, ki bo vodil po poteh cepičev Stare trte, ali pa se podali na kolesarski lov za zakladom. 

Vse ostale dogodke v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2020 v Mariboru si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarji (7)

Katja7 (ni preverjeno)

Z vsem spostovanjem do invalidov....ampak parkirisca za invalide so vedno povsod prazna.Tu pa tam je mogoce v Europarku kdaj zaseden kak parking.Mi ni jasno

atak (ni preverjeno)

kljub temu, da je prazen je za tebe vseeno kot da je zaseden

In reply to by Katja7 (ni preverjeno)

Default (ni preverjeno)

Se strinjam egoisticni prostaki veckrat parkirajo na invalidska mesta

Haja (ni preverjeno)

So plačali parkirnino? Če ni na vozičku listka za parkiranje bi ga porinil malo na travo.

Kritik (ni preverjeno)

Problem napačnega parkiranja je v nadzoru in višini kazni . Tudi odziv redarjev je nehuman saj kaznujejo večino samo kršitelje z avtomobili nižjega do srednjega razreda ,pri kakšnem iz visoke klase in tablice se peljejo mimo .Vsi smo kršitelji .

Timo (ni preverjeno)

Kot da so parkirisca zastonj. Saj pa te v mestu placas. Ce pa si na invalidskem pa ti odpelejo avto. V cem je fora takih bedarij? Folk ma prevec casa.

Teo (ni preverjeno)

Gremo pokradnimo tote vozeke pa vržemo eno košarko z jimi.

Starejše novice