Prihodnji teden je sklicana 24. seja Mestnega sveta Mestne občine Maribor, zaradi česar so pred samo sejo na mariborski občini predstavili njihovo delo v zadnjih mesecih in pomembnejše teme, o katerih bodo odločali na seji.

Kot prvo Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor napoveduje, da bo konec junija, natančneje 30. junija, regijo, tudi Maribor, obiskala vlada Republike Slovenije.

»Ob obisku bomo imeli veliko operativnih sestankov, izrazito napeto bo tudi v pripravi, kjer bomo pregledali vse odprte zadeve, ki jih imamo s posameznimi ministrstvi oziroma vlado. Verjamem, da bo obisk tudi neki zagon vsem ministrstvom, da tudi za Maribor naredijo še kako kljukico,« poudarja Arsenovič.

Konec julija pričakujejo tudi otvoritev novega košarkarskega igrišča v športnem parku Tabor, ki ga v sklopu projekta #podamdaigram urejata mariborska občina in Fundacija Gorana Dragića.

Pri vsem napredku, ki se dogaja na področju Mestne občine Maribor, pa se zamika gradnja 130 metrov dolge brvi, ki bo pri Glavnem mostu na nivoju nabrežja reke Drave povezovala mestno središče z desnim bregom, četudi je Mestna občina Maribor že maja lani pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje. Pri tem na občini navajajo predvsem problem previsokih ponudb za njeno izgradnjo.

Nova strategija športa, kaj ta prinaša?

Poleg programa prodaje 40-odstotnega deleža Mestne občine Maribor v družbi Dimnikarstvo Maribor, pa bodo mestniki svetniki na seji obravnavali tudi Strategijo športa Mestne občine Maribor za obdobje od leta 2021 do 2030.

S strategijo športa želijo na občini jasno začrtati smer, po kateri se bo skupaj z izvajalci letnega programa športa uresničeval javni interes na področju športa v Mestni občini Maribor.

Cilj pripravljene strategije je postati športu prijazno mesto za vse občane, dnevne obiskovalce, športni turizem, profesionalne športne ekipe, selektivni šport, prostočasne športne dejavnosti otrok in mladine, športa starejših in športa invalidov.

Na občini tako želijo povečati delež gibalno športno aktivnih prebivalcev, ki se vsaj dvakrat tedensko ukvarjajo s športom, predvsem otrok in mladostnikov, izboljšati pogoje za prehod otrok in mladih iz programov prostočasne športne vzgoje v programe tekmovalnega športa in kasneje v programe vrhunskega športa, povečati površine za šport v naravi in v urbanem okolju na 3,2 kvadratnega metra na prebivalca, povečati pokrite športne površine na 0,35 kvadratnega metra na prebivalca, poleg tega pa tudi postopno povečati javne vire za sofinanciranje športa v občini.

Med zadnjimi bodo svetniki obravnavali še Odlok o ustanovitvi Javnega zavoda Javni lekarniški zavod Mariborske lekarne Maribor ter osnutek lokalnega energetsko podnebnega koncepta Mestne občine Maribor, ki bo določil aktivnosti na področju energetskega razvoja in podnebnih sprememb, ki jih mora občina izvajati do leta 2030.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kr nekaj (nepreverjen)

Brez možganov ste..Nena pravite kaj bote naredli ce pol ni nic iz tega

Aleš83 (nepreverjen)

Malo gradbene firme izkoriščajo situacijo :D No, upam da bodo na koncu vsi razumni v pogajanjih in da se začne gradit čim prej!

Starejše novice