Mama enega izmed učencev tretjega razreda, ki morajo zaradi stika z okuženim ostati v karanteni, je za Mariborinfo spregovorila, kako zdaj preživljajo dneve. Njen drugi otrok normalno obiskuje šolo.

Vir okužbe s koronavirusom, ki so jo zaznali pri učencu Osnovne šole Ludvika Pliberška, še vedno ni znan. Poleg tretješolca je okužen še njegov brat in mama. Novih primerov od včeraj niso potrdili, so pa dodatno izvedli poglobljeno epidemiološko poizvedovanje, na podlagi katere so danes kontaktirali še dodatne posameznike širšega prijateljskega in družinskega kroga.

Skupaj je tako v karanteni 42 ljudi, 25 od včeraj in 17 od današnjega dne. Epidemiološko poizvedovanje glede nadaljnjih kontaktov pa je še vedno v teku.

Mojca, mama sošolca prvookuženega otroka, je za Mariborinfo dejala, da so bili sprva šokirani in jim ni bilo vseeno, saj tudi njen otrok ostaja v karanteni.

»Žiga je bil prestrašen. Malo nas je strah, ampak upamo, da je vse vredu in da nismo okuženi,« pravi mama tretješolca, ki ima še enega otroka na Osnovni šoli Ludvika Pliberška.

Sedmošolka Petra je danes šla prvič v šolo, saj karantena zanjo ni predpisana. »Šola je prav naredila, čeprav mi ni všeč, da otroci hodijo v šolo, ker se med sabo družijo in je možno, da bi se virus razširil,« dodaja in pravi, da so starši prejeli napotke Nacionalnega inštituta za javno zdravje.    

Tretješolec Žiga, ki se je družil z vsemi v razredu, bo karanteno preživljal z mamo, saj k babici ne sme. »Žiga je zaenkrat v redu in Petra tudi, čeprav se bojita za babico, ki je rizični bolnik,« še izpostavlja mama in zagotavlja, da se bo učil na daljavo: »Prosti čas pa bo preživljal ob televizorju in igrah, pa tudi ven na teraso bo šel na zrak, da se bo razgibal.«

»Vsem ostalim želim vse dobro in naj ostanejo zdravi,« še dodaja mama tretješolca.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Pravilno da ne bodo vpletali babico kajti ostareli so v najvecji nevarnosti

Nisosami (nepreverjen)

Naj jih bo raje strah da niso okužili še koga v šoli. Tudi drugi imamo babice in obveznosti , ki za sabo potegnejo večje število ljudi, sodelavcev idr. Samokontrola in samokritika sta najtežji!!!!!

Starejše novice