Foto: Jaka Arbutina
Univerza v Mariboru je tudi letos že enajstič tradicionalno izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Tokrat si je nagrado prislužila Iza Beširević.

Univerza v Mariboru je izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

Z razpisom želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost ter jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Kot pravijo, se zavedajo pomena izobraževanja, ki je temelj konkurenčnosti na trgu dela.

Na razpis se je letos prijavilo 27 odličnih študentov iz 13 fakultet. 

Njihove vloge je pregledala strokovna komisija ter na podlagi meril za ocenjevanje vlog izbrala najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

Na današnji slavnostni prireditvi so razglasili najboljše tri uvrščene. Izbrane so bile tri študentke, ki so izstopale zaradi svojih akademskih dosežkov, izrednega prispevka k skupnosti in predanosti študiju. 

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postala Iza Beširević.

Drugo mesto je pripadalo Ani Lampret, študentki Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Tretje mesto je dosegla Melani Potrč, študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. 

Kdo je prvonagrajena študentka Iza Beširević, študentka Pravne fakultete?

Iza Beširević se je izkazala s svojimi vrhunskimi študijskimi dosežki, znanstvenimi raziskavami in aktivnim sodelovanjem v različnih študentskih projektih. 

Študentka je dosegla zmago z 38,30 točkami in se lahko pohvali z avtorstvom in sooavtorstvom strokovnih člankov, objavljenim znanstvenim prispevkom in samostojnem poglavjem v monografiji.

Bila je članica Akademskega zbora, študentskega sveta fakultete, opravljala pa je tudi vlogo tutorke. 

Sodelovala je v projektnih nalogah Organizacija delovnega časa: med prožnostjo in varnostjo, Novinarstvo in kazensko pravo – od svobode tiska od varne družbe – NOVIKA, Poznavanje in uporaba orodij svetovalnega mentorstva krepi uspeh in zavzetost generacije Y in Z in drugih.

Prejela pa je tudi Perlachovo priznanje, zaradi svojega visokega povprečja se je večkrat uvrstila med najboljših 5 % študentov v generaciji, pohvali pa se lahko tudi s prejemom različnih nagrad in priznanj na svojem študijskem področju.

Nagrajenci prejeli denarne nagrade in priznanja

Na današnji slovesnosti podelitvi so zmagovalke prejele denarne nagrade in priznanja.

Nagrade sta podelila Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru in prorektorica za študentska vprašanja Nomi Hrast.

»Veseli smo, da imamo na naši univerzi toliko odličnih študentov, z zavidljivimi študijskimi, raziskovalnimi, znanstvenimi rezultati ter obštudijskimi dejavnostmi. Zahvaljujem se študentom za pogum in prijavo ter vsem čestitam za odlične rezultate njihovega dela.  Vsem pa želim veliko uspeha ter vztrajnosti na poti do pridobivanja novih znanj« je ob razglasitvi nagrajencev poudaril Kačič.

Prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru Nomi Hrast je dodala: »Študentke in študenti Univerze v Mariboru so prihodnost naše družbe, nosilci sprememb in inovacij. Njihova znanja in dosežki bodo oblikovali našo prihodnost. Pomembno je poudariti, kako ključna je vztrajnost v življenju. Vztrajnost je tista sila, ki nas usmerja skozi težke čase, nas vzpodbuja, da se pobiramo po neuspehih ter nas vodi k uspehom.«

Komentarji (8)

44 (ni preverjeno)

cestitke vsem

Kurbinsin (ni preverjeno)

Zdaj naj studentka, cez Cas Pa brezpiselna prejemalka socialke Ali pa trgovka z diplomo Ali pa ritopucarka starem, sola in izobrazba ni nobena prednost

Čunga - lunga (ni preverjeno)

Kako to, da so prve tri samo ženske - kaj pa moške kvote! Gre za diskriminacijo moških študentov !
Če bi bilo obratno bi feministke ponorele...

Lmao (ni preverjeno)

Klasika v tem ponorelem današnjem svetu. Še dobro, da je vsaj rektor moškega spola...

In reply to by Čunga - lunga (ni preverjeno)

Magna Carta (ni preverjeno)

Feminizacija znanja! Babe se same prijavljajo in nato ocenjujejo! Res objektivno! Zato pa MB postaja migrantsko-šiptarska greznica!

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Matematičarka je zraven? Ne morem verjeti. Ponavadi so zraven samo profili, ki družbi ne koristijo, ampak jo samo koštajo...

Kosmata muca b… (ni preverjeno)

Ženske bodo čisto prevladovale

Dušan Lah (ni preverjeno)

Beriše iććć

Starejše novice