Foto: Lana Bauman
Mestni svetniki bodo na 20. seji mestnega sveta bodo odločali o uvedbi razlastitvenega postopka zaradi propadajoče nepremičnine v Magdalenskem parku.

Mestna občina Maribor je prestopila k celostni ureditvi parkovnih površin v Magdalenskem parku.

»Zelo hitro se je pojavila črna packa. Gre za opuščeni objekt v jugozahodnem delu parka, ki pa po vsebini, po stanju vzdrževanosti ter po izgledu izrazito odstopa od siceršnje ureditve okolice in primerljivih nepremičnin v Mestni občini Maribor,« razlaga Lidija Krebl Vukovič, vodja Sekretariata za splošne zadeve Mestne občine Maribor. 

Skladno z zakonom o urejanju prostora ima lokalna skupnost možnost razlastitve in slednjega se je Mestna občina Maribor tudi poslužila. Kot razlaga Krebl Vukovičeva je zoper lastnika nepremičnine, zaradi nevarne gradnje, že voden postopek po 154. členu zakona o graditvi objektov.

V postopku je tako že bila izdana inšpekcijska odločba, ki je pravnomočna, prav tako je bil že uveden izvršilni postopek.

Tekom lanskega leta se je na Mestno občino Maribor obrnil tudi pooblaščenec lastnika, s katerim je občina poskušala doseči dogovor o ureditvi te nepremičnine ali pa dogovor o njenem nakupu. 

»Vendar dogovor z lastnikom ni bil možen. Ob upoštevanju dejstva, da je predmetna nepremičnina za Mestno občino Maribor vitalnega pomena pri zaokrožitve celote Magdalenskega parka in da s strani lastnika ni bila izkazana želja po sodelovanju ter po ugodni rešitvi te situacije, se je Mestna občina Maribor odločila za uvedbo postopka razlastitve,« še poudarja vodja Sekretariata za splošne zadeve Mestne občine Maribor.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Melkijar (nepreverjen)

Kaj pa znameniti "kupleraj" na desnem bregu Drave ko bo zgrajena brv cez Dravo .

baba od župana. (nepreverjen)

sem slišala da bodo imeli tam seje

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

Turski konjusar (nepreverjen)

Kdaj bomo zaceli z zahtevami za odstop Arsenovica???poznam jih ogrooomno ki hocejo da Arsenovic odstopi-govorice po mariboru -da naj bi si privlekel svoje volilce in celo podkupoval volilce!!!!tudi nam ni jasno kdo ga je sploh volil!!!!nekaj mocno smrdi vam zagotavljam!!

In reply to by baba od župana. (nepreverjen)

Lolitar (nepreverjen)

Kdaj bo obcina lastninila zicke dvore-ker so protizakonito odkupljeni!!!!

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

I live (nepreverjen)

Mislite kdaj bo obcina prilastninila zicke dvore ki so bili kupljeni protizakonito in pod ceno-cena za zicke dvore je bila 215 ooooe-vrednost zemljisca 5x vecja!!!!nobeden ni mogel kupiti ceprav je bilo ogromno interesentov-uganite kdo je bil kupec!!!!????

In reply to by Melkijar (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

vse posrano in povcano

Default (nepreverjen)

Tu se ja zbirajo szgany

Čuj, (nepreverjen)

Župan ne pozabi, da Maribor ni samo Glavni trg ,Lent in Maistrov trg ! Pridi malo k nam na Tabor ,da vidiš kje živimo .

Niks (nepreverjen)

Pozdravljeno clovestvo,pozdravljeni mariborcani,pozdrav vsem ki podpiramo odstop arsenovica iz delovnega mesta zupana maribora !!!!Arsenovic naj odstopi-vecina mariborcanov ga noce vec za zupana!!!!

In reply to by Čuj, (nepreverjen)

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Kaj komunisti spet nacionalizirajo nepremicnine!!!!????pa kje ste to videli!!!!upor proti srbizaciji maribora!!milosevicevi potomci bi radi srbizirali maribor-nikoli vec-je bilo ze prevec zrtev glede tega!!!!teraj srbsko bando!!!!!!

Cavoglave (nepreverjen)

Arsenovic je povzrocil nacionalni spor z hrvasko ker je zahteval prepoved thompsona-zdaj je pa rit stisnil ,ko bodo posledice!!!!po drugi strani je iz javnih obcinskih sredstev zagotovil sredstva za parado pedrov in lezbijk..!!!!zahrbtno!!!!!

Katja7 (nepreverjen)

imam občutek da so pričeli jebat šiptarje

In reply to by Cavoglave (nepreverjen)

Hintus (nepreverjen)

Ne samo siptarje-tudi vse ostale tudi mariborcane-kdo je zaprl korosko cesto vas vprasam-vecina mariborcanov je proti zaprtju koroske ceste!!!srb je odlocil po svoje!!!!povem vam to so milosevicevi nasledniki-zdaj se ze lahko vidi rezultate srbskega zupana!!!

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Hintus (nepreverjen)

Glejte -srba boli ker thompson opeva kako so obrambne skupine izterale srbske cetnike iz cavoglav in knina ker so hoteli narediti na hrvaskem veliko srbijo ampak so jim dali hrvati po pi..i!!!!!milosevica pa v haag!!!!arsenovic je po narodnosti srb!!!srbi hocejo tudi v sloveniji vladati-tega se zavedajte-tega ne bomo dovolii!!!!slovenska zemlja je od slovencev!!!!

Katja7 (nepreverjen)

tako je

In reply to by Hintus (nepreverjen)

Njegovi placanci (nepreverjen)

necete u cavoglave,necete u maribor,teraj srba,teraj srba,kad oluja dolazi,sjetite se srbi ,zasto sterani budete vi!!

In reply to by Hintus (nepreverjen)

Hopica (nepreverjen)

Teraj srbe iz slovenske zemlje sem nekje prebrala...

zvodnik milan (nepreverjen)

kje kje kje

In reply to by Hopica (nepreverjen)

Hopica (nepreverjen)

Grafit je bil na zaprtem dvoriscu zasebne hise....menim da je kaznivo da bi nekomu vohunila po dvoriscu in pisala o lokaciji v javnosti-vse po zakonu.ima pravico vsak na svojem dvoriscu imeti kar hoce-veliko plakatov za koncert thompsona imajo tudi ljudje doma po stenah-v sobah po blokih....zato tudi jaz menim da je thompson zelo priljubljen pevec pri slovencih!!!!

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

Marburg ad drau (nepreverjen)

marburg ad drau je nemsko in avstrijsko mesto!!!!srbi tukaj niso dobrodosli!!!!teraj cetnika iz slovenske zemlje!!!

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

Jokica (nepreverjen)

Ampak thompson bo vseeno imel koncert v sloveniji ker je tudi velik interes slovencev da pride!!!!jupi-komaj cakamo-Arsenovicu bomo kupili karto da dokaze kako je on za neko povezanost in podobno ,kar prodaja naokrog!!!ce se je udelezil parade pedrov se bo tudi koncerta thompsona-pride vse v javnost!!!!!

Bojo bojo (nepreverjen)

Eden glavnih akterjev proti thompsonu je bil ravno Aleksander Arsenovic!!!!!zdaj ko so posledice in se bodo ,naj da izjavo za javnost-kdo bo placal odskodninsko tozbo vas vprasam -Aresetenovic?????denar bo obcina dala iz javnih sredstev-kaj ne vidite kaki nacionalist je zupan-kaj bo ko bo jutri nekomu napoti slovenska glasba-vas vprasam!!!????

Igor mikec (nepreverjen)

Slovensko glasbo na ulice-to pogresamo v mariboru!!!premalo je nasih slovenskih pevcev in pevk!!!v mariboru je nasploh premalo slovenske zgodbe ki bi se zakljucila kot celota v slovenskem prostoru!!!!!torej festivali slovenske glasbe festivali kulture slovenstva festivali slovenskih izrocil in podobno!!!!bodi ponosen da si slovenec na svoji zemlji!!!!

From inside (nepreverjen)

Srbizacija maribora ti ne bo uspela!!!!ljudozerec raus!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice