Fotografije hotela Areh so iz junija 2019.
Pred dvema letoma je podjetje Nanomont kupilo hotel Areh in ga začelo prenavljati, a te prenove hotel očitno še nekaj časa ne bo dočakal.

Zlatko Žilarević, lastnik podjetja Nanomont, je junija lansko leto za Večer izrazil upanje, »da ulovimo zimsko sezono 2019/20, da bo objekt takrat narejen«.

V nakup hotela Areh naj bi bilo vključenih več partnerjev, med njimi tudi lastnika Baščaršije Saša in Zekira Marković, ki pa sta se kmalu po tem odločila, da se iz projekta umakneta. Za Mariborinfo Zekira Marković ni želela komentirati, zakaj sta se za umik sploh odločila.

Arhitekturni biro Plan B naj bi pripravljal projektno nalogo za prenovo hotela, a Uroš Razpet, direktor biroja in tudi nekdanji župan Ruš, o prenovi hotela Areh govoriti ni želel.

Za pojasnilo o poteku del pa smo se obrnili tudi na podjetje Žilarevića, kjer so nam obljubili, da nam bo Žilarević vrnil klic, v katerem bo odgovorim na naša vprašanja, a zaenkrat tega (še) nismo dočakali.

Očitno se to sezono Žilarevićevi upi ne bodo uresničili

Bralci Mariborinfo se že nekaj časa na uredništvo obračajo z vprašanji v povezavi s prenovo hotela, ki ne kaže najbolje, zato smo se obrnili na Maksimiljana Klančnika, predsednika Društva gostincev Pohorja in sosednjega gostinca, ki že leta vodi planinsko kočo Ruška koča.

Klančik za Mariborinfo potrdi skrbi pohodnikov in turistov, ki opazujejo (ne)prenovo hotela. Kot pravi, je »hotel ograjen, izgleda kot gradbišče, čeprav zaenkrat zadeva miruje. Da bi bil hotel končan do letošnje zimske sezone hudo dvomim, glede na to, v kakšnem stanju je. Nekaj oken sploh več ni vgrajenih, nekaj je zatesnjeno z deskami …«

»Škoda je, ker hotel Areh še zmeraj ena črna packa na Pohorju, ki moti turiste in nenazadnje tudi samo podobo Pohorja,« še dodaja predsednik Društva gostincev Pohorja.

Kot za Mariborinfo pojasnjuje Klančnik, pa je »Areh zelo pomemben, kajti leži na samem smučišču in zdaj so vsi smučarji, ki prihajajo smučat na ta del Pohorja, prepuščeni le Ruški koči. Mi pa smo pozimi omejeni s prostorom in kioskom na smučišču. Manjka pa kvalitetna ponudba za tiste goste, ki bi želeli malo več udobja in počitka po samem smučanju. To je velika škoda in veliki minus za ta del Pohorja, kar se smučanja tiče.«

Hotel je v tem stanju slaba reklama za Pohorje

Žalostno, a bilo bi boljše, da ga sploh ne bi bilo, če stoji v tem stanju, meni Klančnik: »Najslabše je, da stoji v takšni podobi, kot je trenutno. Turisti to vidijo in to ni najboljša reklama za Pohorje. Je pa res, da bi bilo zaprtje velika škoda. Na Pohorju imamo tako velik potencial, tukaj pa je tudi toliko gostov, da imamo vsi dovolj dela. Zato bi bilo zelo zaželjeno, da bi hotel bil odprt.« 

Turisti po hotelu sprašujejo že nekaj časa

»Turisti seveda sprašujejo, kaj se s hotelom dogaja. Mi nimamo nobene informacije o lastnikih, tako da težko kaj rečem. Povemo jim, da se bo adaptiral, kaj drugega pa tudi sami ne vemo,« na vprašanja turistov odgovarja Klančnik.

Fotografije hotela Areh so iz junija 2019.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mackenzie_Grimwade

Z delom od doma zaslužim 140 na uro. Hkrati sem bil zelo presenečen, ker mi je sosed svetoval, naj se preusmerim na povprečno 120, vendar vidim, kako zdaj deluje. Doživljam množično svobodo zdaj, ko sem moj nejavni šef.

To počnem ......... w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

Starejše novice