Zaposleni Zdravstvenega doma Gornja Radgona so s pismom naslovili problematiko pomanjkanje kadra, ki bo vplivala na dostop zdravstvenih storitev.

V zdravstvenem zavodu Gornja Radgona zaposleni opozarjajo na manko zdravstvenih delavcev, ki se bo kmalu zaradi odhoda enega od zdravnikov in kroženja dveh specializantk še povečala.

»Največja stiska je trenutno v ambulantah družinske medicine oziroma v splošni službi. Je pa praktično, vse službe čutijo manjko, tako pediatrija, tako ginekologija, medicina dela in tudi zobozdravniki se soočajo z manjko zdravnikov,« je razložila pediatrinja Martina Mlaker.

Martina Mlaker, dr. med., spec. ped.

Trenutno imajo v domu zgolj tri specialiste družinske medicine, ki so dolžni opravljati še nujno medicinsko pomoč, od tega je ena mamica, ki ji nadur ni treba delati, a to vseeno v skladu s svojimi zmožnostmi počne.

»Imamo sicer še dve specializantki, ki pa s poletjem odhajata na kroženje, tako da zdajle zaenkrat še pomagata ti dve specializantki, poleti se bo pa zadeva sesula, verjetno že prej z odhodom kolega, ki odhaja,« je še dodala Mlaker. 

Na stisko so opozorili s pismom, v katerem so pozvali občine soustanoviteljice: občino Gornja Radgona, Apače, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, da naj naredijo vse, kar je v njihovi moči, da se pogoji dela v Zdravstvenem domu Gornja Radgona izboljšajo.

»Kadrovsko zelo težko, zelo težko, kajti občine ustanoviteljice, sploh na lokalni ravni nimamo vzvoda, da bi kakorkoli pripomogle k temu, da bi se kadrovska problematika rešila. Mi nismo zaposlovalec,« je razložil Andrej Steyer, župan občine Apače. 

Andrej Steyer, župan občine Apače

Ob tem je še dodal, da so bili po pogovorih z direktorjem zdravstvenega doma obveščeni, da kadrovske rešitve sproti rešujejo in da so te zaenkrat ustrezno rešene.

Direktor zdravstvenega doma Gornja Radgona Jože Primožič je, kot poročajo mediji, povedal, da bodo marca razpisali novo delovno mesto družinskega zdravnika, ki bo pomagal in razbremenil sedanji kader, a je dobiti tega loterija. 

Sicer pacienti, vsaj tisti, ki smo jih vprašali mi, pomanjkanja kadra za zdaj ne občutijo.

»Ne, tu imamo odlično oskrbo, res v Gornji Radgoni, pa tudi v bolnico to, kar sem šla, je potekalo tako, kot treba,« je povedala Ana Možinčič

»Pa za mene so v redu, pa tudi zobozdravstvo je za mene kar vredu,« je dodal Franc Kukovec.

»Imam najboljšo zdravnico pa najboljše osebje, čisto preprosto. Sem z njimi zadovoljen, kar rabim, to dobim,« pa je povedal Robi Majerič.  

Zdravniki še opozarjajo, da do situacije ni prišlo zaradi stavke, ki trenutno poteka po celotni Sloveniji, kako pa bo zdravstveni dom deloval od 1. marca, po preklicu soglasij, pa sami nimajo odgovora.

»Kako bo delodajalec organiziral delo pravzaprav natančno ne vemo, ampak po predvidevanjih bo možno opravljati v glavnem samo še urgentno službo,« je dejala Mlaker.

Zaposlene iz zdravstvenega doma in predstavnike občin soustanoviteljic v prihodnjih dneh ponovno čaka sestanek, na katerem se bodo dogovorili o nadaljnjih aktivnostih. 

Komentarji (2)

Mb-11 (ni preverjeno)

Zakaj pa nič več ne promovirate vaškega župančeka klobaso. Pa da opišete v kakšnem svetu je on. Danes imela Svoboda razna glasovanja a on sploh ni vedel za kaj je glasoval. Res je vse skupaj smešno.

111 (ni preverjeno)

Izguba časa to so sami fukiči.

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Starejše novice