Izbrskali smo nekaj priljubljenih destinacij za ohladitev v bazenih, ki jih najdemo v Mariboru in bližnji okolici.

Zaradi izjemno visokih temperatur v teh dnevih iščemo možnosti za ohladitev. Eno izmed njih nam predstavljajo bazeni. Za lažje načrtovanje preživljanja vročinskega vala smo zato pripravili kratek pregled kopališč v Mariboru in okolici.

Najbližja in najbolj poceni izbira – Mariborski otok

Mariborski otok je zagotovo ena najbolj pogostih izbir Mariborčanov za hitro ohladitev, številne pa na to kopališče vežejo lepi spomini. Tudi letos je edino mariborsko odprto kopališče ostalo v nespremenjeni podobi kot vsa leta doslej. Ponuja ohladitev v treh zunanjih bazenih in na vodnem toboganu.

Cene vstopnic ostajajo enake, torej pet evrov za odrasle, štiri evre za mladino in starejše od 60 let, po 14. uri je enotna vstopnina tri evre in po 18. uri dva evra.

Za vodno dogodivščino in zabavo izberite Terme Ptuj

Ptujski vodni park obiskujejo kopalci od daleč naokrog. Imajo največji toboganski sistem v Sloveniji, kar je nedvomno velik plus za mlajše.

Letno kopališče je odprto vsak dan od 9. ure do 20. ure. Zaplavate lahko v olimpijskem bazenu, rekreacijskem bazenu z valovi, otroškem bazenu in bazenu z masažami, se spustite po toboganih in sproščate v počasni reki.

Za celodnevno kopanje boste odrasli odšteli 15,60 evrov, upokojenci 11,60 evrov, otroci pa 10,40 evrov, a so vstopnice ob koncih tedna nekoliko višje. Omogočajo tudi popoldansko in večerno kopanje, dijaki in študenti pa so upravičeni še do 10-odstotnega popusta na celodnevno in popoldansko vstopnico.

Izpolnjevanje pogojev PCT ni potrebno le v primeru, če ne uporabljate notranjih garderob in slačilnic, v nasprotnem primeru je izpolnjevanje pogojev PCT obvezno.

Rimski svet sprostitve v Grand Hotelu Primus

Del hotela Primus je tudi termalno kopališče Vespasianus, ki je odprto tudi za zunanje goste, in sicer vse dni od 8.00 do 21.00. Obsega velik bazen z zunanjim izhodom, otroški bazen in dva whirpoola.

Za celodnevno vstopnico bodo odrasli odšteli 16 evrov, otroci pa 12 evrov. Vstopnica ob sobotah, nedeljah in praznikih je malenkost dražja. 

Za vstop v hotelsko kopališče je obvezno izpolnjevanje pogojev PCT, obvezno je nošenje zaščitne maske v garderobah in slačilnicah.

K osvežitvi vabi kopališče Ormož 

Mestno kopališče v Ormožu, ki leži na robu grajskega parka, je že 40 let najboljši kraj za poletno osvežitev, zabavo in počitek v občini Ormož in širši okolici. Kopalne površine so primerne za tako za otroke, kot rekreativne plavalce.

Ormoško kopališče je odprto vsak dan vsak dan med 9.00 in 19.00 uro. Bazen ormoškega kopališča pa ob petkih, sobotah in nedeljah ponuja tudi nočno kopanje. Vstopnina za odrasle je 3 evre, za otroke 2 evra, mesečna vstopnica pa stane 25 evrov.

Nedaleč stran, v Slovenski Bistrici na voljo še eno mestno kopališče

V Slovenski Bistrici je vrata tudi letos odprlo mestno kopališče, ki deluje vsak dan med 9.00 in 21.00. Poleg bazena se od leta 2018 nahaja tudi sprostitveno-rekreacijski gibalni park.

Celodnevna vstopnica za odrasle stane 5 evrov, za otroke, študenti, upokojence in invalide pa 4 evre. Po 14. uri je cena vstopnice manjša za en evro. 

Terme 3000 Moravske Toplice – nešteto možnosti za vodne vragolije

Velik vodni park z adrenalinskimi tobogani, ki obsega več kot 5.000 kvadratnih metrov vodnih površin, ponuja tudi divjo reko, gejzirje, slapove, vodnozračne ležalnike in vodne tokove. Zunanji del parka je poleti namenjen zabavi. Ko si želite počitka, pa vas v svojo senco povabijo velika prekmurska drevesa.

Za celodnevno kopanje v Termah 3000, ki je odprto od 9.00 do 21.00, morajo odrasli odšteti 16,90, otroci 12,90, upokojenci in študenti pa 13,90 evra. Če se želite kopati le tri ure, bo to odrasle stalo 13,90, najmlajše pa 9,90 evra.

Terme Zreče v idilični naravi 

Skrite pod idiličnimi obronki Pohorja se nahajajo priljubljene Terme Zreče, ki slovijo po naravi in čudovitem razgledu. Na voljo je kar 1600 kvadratnih metrov bazenskih površin.

Notranji bazeni in Savna vas so odprti tudi za zunanje obiskovalce, in sicer bazeni vsak dan od 9.00 do 21.00 ter Savna vas vsak dan od 14.00 do 20.30. Skladno s trenutnimi ukrepi je pogoj za obisk bazena PCT. Testirate se lahko na katerikoli točki množičnega testiranja v Sloveniji ali pa kar v Termah Zreče

Od ponedeljka do petka boste za celodnevno kopanje odšteli odrasli 13 evrov, upokojenci 11,50, otroci do 14 leta pa 10 evrov. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so cene nekoliko višje.

Ohladitev prinašajo tudi Bioterme Mala Nedelja

Nekaj več kot pol ure vožnje iz Maribora boste potrebovali, da prispete do priljubljenega termalnega kompleksa v Mali Nedelji. Okolju prijazne terme so tudi žepu prijazne. Obiskovalci pa morajo za vstop na kopališče izpolnjevati PCT pogoj. 

Celodnevno kopanje stane 11 evrov, za upokojence 10,10, za otroke pa 8,70 evra.

Starejše novice