Bi radi kampirali v čistem udobju? Pod šumenjem krošenj, s čudovito okolico v sprostitvenem jacuzziju in ob okusnem zajtrku? Vse našteto tudi na Štajerskem.

Ste tudi vi v tisti skupini ljudi, ki so jim hotelske gneče in velika mesta odveč? Ki si želijo začutiti simbiozo z naravo, uživati v njenih danostih ter se podati v njeno sproščujoče zavetje, hkrati pa se nočejo spopadati z vsemi prilagoditvami, ki jih taborjenje oziroma kampiranje v naravi prinaša? 

Glamurozna nastanitev in storitve ...

Potemtakem je nova in popularna oblika kampiranja, ki se je danes že uveljavila pod besedo »glamping«, prava izbira za vas. Glamping oziroma glamurozno kampiranje je potrebe slednjega nadgradilo, se prilagodilo turistom in njihovim hedonističnim željam ter izzvalo svojevrstno arhitekturo.

Gre za nastanitev v razkošno urejenih šotorih oziroma jurtah, drevesnih ali mobilnih hiškah in podobnih objektih, ob tem pa nudijo tudi druge storitve in dejavnosti, ki poskrbijo za udobje in sprostitev uporabnika. Odvisno od tipa ponudbe pa se lahko ob »hiškah« nahajajo tudi bazeni, jacuzziji, savne, igrišča, velnesi ... medtem ko za vas poskrbi usposobljeno osebje. Vaš »šotor« pa je lahko opremljen tudi s klimatsko napravo, wifi-jem, televizijo …

... glamurozen račun

Vendar pa si zaradi glamurja in temu primernih cen lahko glamping privošči tudi določena ciljna skupina. Cene navadno niso zmerne, kljub temu pa povpraševanje ne upada, tovrstni glamp prostori kvečjemu le rastejo.

Glamping v Mariboru in okolici

Tako je 22. avgusta v Kulturnem domu Hoče organizirana tudi javna obravnava, saj je na Slivniškem Pohorju, v neposredni bližini Mariborske koče, predvidena gradnja glamping naselja.

Štajerska ponuja kar nekaj možnosti za tovrstne nastanitve, zato smo izbrali le nekatere iz Maribora in bližnje okolice.

Izbrani za najboljšo glamping destinacijo pri nas

Chateau Ramšak ponuja taborjenje v glamp šotorih in drevesnih hiškah, ki so na 4-metrskih krošnjah, namenjene štirim osebam. Opremljene so s kopalnico, posteljo, televizijo in klimatsko napravo. Večji glamping šotor pa je opremljen s spalnico, kopalnico, dnevnim prostorom, na terasi pa ima kar privatno masažno kad oziroma jacuzzi. Ob naravnem ribniku nad vinogradi ponujajo tudi degustacijo vin in ogled najstarejše vinske preše v Evropi.

Nočitev omenjenega bivanja v glamp šotoru stane izven sezone za dve osebi 140 evrov (za 2–4 osebe 210 evrov), ki se nato v sezoni – od junija do vključno septembra – dvigne na 180 (za dva para 260). Pod sezonsko ceno šteje tudi božično-novoletni čas od 20. decembra do 2. januarja, a ne skrbite, šotor se ogreje na prijetnih 24 stopinj Celzija tudi pozimi.

Če se odločite za drevesno hiško, ki je primerna za do 4 osebe, znaša izven sezonska cena 240 evrov, v sezonskem času (junij–september) pa 290 evrov. V omenjeno ceno je vključen tudi zajtrk, za doplačilo pa ponujajo še pokušino vin, vinske masaže, mini bar, transporte in dodatne aktivnosti.

»Vsa naša ponudba temelji na vinski tematiki. Ponujamo našim gostom vinske masaže, potem degustacije vina, zaradi tega, ker imamo lastne vinograde,« je pojasnila Špela Dolinar iz Glamping dvorca Ramšak.

Bi spali v vinskem sodu?

Kot glamping različica se ponuja tudi Vinska vas v Termah Ptuj, kjer nudijo nastanitev kar v velikih vinskih sodih. Osem vinskih sodov so predelali v prenočišča za dve osebi na sod, medtem ko deveti skriva finsko savno. Ti so nameščeni okrog osrednjega prostora s skupnim ognjiščem in so prava popestritev tako za pare kot odlična zabava za družine ali zaključene skupine. 

Paket glamping za 64 evrov vključuje nastanitev v sodu (2 osebi) z zajtrkom, kopanje na dan odhoda do 11. ure, dva vstopa dnevno v termalni park (notranji in zunanji bazen) in savne v termalnem parku. V primeru, da želite nastanitev s polpenzionom, pa vas bo ta stala 70 evrov.

 

Že 30-letna družinska tradicija

Naturasort je počitniško rekreativni center v Dolnji Podčehovi že s 30-letno družinsko tradicijo. Nudijo različni »luksuzni počitniški hišici Twin in Brook«, veliki 25 in 41 kvadratnih metrov, na katerih stojijo polno opremljeni kuhinja in kopalnica ter spalnica. Gostje imajo na razpolago tudi klimatsko napravo, ki ugodi željam ne glede na letni čas. Poskrbljeno je tudi za kabelsko TV z internetom in wifi.

»Simbiozo med notranjostjo in okoliškim travnikom, vinogradom in ribnikom zagotavljajo velike panoramske zasteklitve na več straneh hiške,« zapisujejo na spletni strani.

Od aprila do septembra znaša cena za nočitev v Brook-u, namenjenem štirim osebam 144, izven sezone pa 116 evrov, medtem ko je Twin za 2 osebi 92 evrov, izven sezone 71 evrov.

Dobrodošli tudi hišni ljubljenčki

Posebne glamping hiške in hiške z jacuzzijem pa ponujajo tudi na Bistriškem Pohorju, in sicer Panorama glamping Visole. Družina se je v neposredni bližina doma odločila dobro izkoristiti posest s panoramskim razgledom, hkrati pa - za doplačilo - vabijo tudi hišne ljubljenčke, kar je pri glamping nastanitvah redkost.

Za dve osebi stane nočitev z zajtrkom 120 evrov, zapisuje Glamping.si, skupina do šest oseb pa lahko spi tudi v hiški z jacuzzijem, a točne cene nismo našli.

Starejše novice