S skritimi predmeti je neznani storilec poškodoval že več kot petnajst kombajnov, zadnja dva to soboto.

Kmete počasi mineva potrpljenje in od pristojnih organov zahtevajo, da najde storilca. Na dogajanje se je odzvala tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki obsoja in zavrača vsakršna zlonamerna dejanja, ki škodujejo kmetom in njihovem premoženju. 

»Gre za dejanja, usmerjena zoper kmete in kmetijstvo, ki so popolnoma neprimerna ter nepredstavljajo primernega načina reševanja kakršne koli problematike, ki bi lahko bila morebiten povod za tovrstna dejanja. Nujno je ukrepanje pristojnih organov v državi, da se odkrije, kdo škoduje kmetom in uničuje njihovo premoženje ter da tovrstno ravnanje preneha. Kmetje so že tako prepogosto tarča kritik in kamen spotike, čeprav opravljajo eno najpomembnejših družbenih del,« meni kmetijska ministrica.

Potreben je pogum nasprotnikov kmetov

Pivčeva dodaja, da so kmetje v prvi vrsti tisti, ki skrbijo za to, da imamo na krožnikih hrano. Zato si zaslužijo predvsem globoko spoštovanje, ne pa nasprotovanje ali celo škodovanje.

»Tovrstna dejanja zato ostro obsojam in jih ne sprejemam in pozivam k strpnosti ter iskanju rešitve v okviru dialoga. Zato pa je potreben tudi pogum nasprotnikov kmetov, da se ne skrivajo in strahopetno škodujejo, temveč se iskreno soočijo v dialogu in iščejo rešitve. Sama sem pripravljena pomagati, v kolikor bo do mene taka pobuda tudi prišla,« je dejala.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Kmetijska ministrica ugotovite kdo uničuje slovenske kmete . Začnite v svojih jih vladi.

Fritz (nepreverjen)

Samo ugotovit od kod izvira rostfraj gdo prodaja Oz kira firma ga uporablja pa po kmečki logiki storilec znan

Gottfried Dakitsch (nepreverjen)

Ministrica ni pravi naslov,tudi policija ne,oskodovanci so 100%sposobni sami odkriti kriminalce in jim soditi po brglezovim naravnim pravom

Starejše novice