Maturantski izlet - priložnost, da se s sošolci poveselimo, odklopimo možgane od šolskih obveznosti, skratka, nepozabno in edinstveno doživetje. A le v primeru, da gre vse tako, kot je bilo načrtovano. 

V torek zjutraj so se na maturantski izlet v Grčijo, natančneje na otok Krf, v organizaciji Mondial Travel, odpravili tudi prekmurski dijaki iz Murske Sobote in Lendave. Potovanje, ki bi moralo trajati približno 15 ur, se je na koncu zavleklo v 40-urno kalvarijo.

Spali na hodnikih in trdih stolih

Razlog za tako dolgo potovanje je po pisanju portala lendava-online.net ta, da se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo, saj so jim odhod kar trikrat prestavili.  

Ko pa se jim je v torek okrog polnoči le uspelo vkrcati, so ugotovili, da se bodo peljali s trajektom, kot palubni potniki, in ne z ladjo, kot je bilo obljubljeno.

Dijaki poročajo, da so spali na hodnikih in na trdih stolih, da se po več ur niti niso mogli javiti domačim.

Organizatorji dogodek obžalujejo

Na dogajanje pa so se odzvali tudi organizatorji, ki so med drugim zapisali, da je letošnja sezona zaradi velikega števila ljudi, ki si želijo potovanj, prinesla nove velike izzive, tako za avtobusne in letalske prevoznike, kot tudi ladjarje in organizatorje potovanj. Zato prihaja do odpovedi in zamud prevozov, kar se je pripetilo tudi prekmurskim dijakom.

Odziv organizatorja v nadaljevanju objavljamo v celoti. 

»Spoštovani,

maturantske izlete, ekskurzije in potovanja skupaj s potniki in njihovimi starši soustvarjamo že 26 let. Maturantska izkušnja je za dijake pogosto njihov prvi samostojni izlet. Navkljub stabilizaciji razmer z vidika pandemije koronavirusa, pa je letošnja sezona zaradi zaostritve globalne geopolitične situacije in predvsem zaradi znatnega dviga števila ljudi, ki si želijo potovanj, prinesla nove velike izzive, tako za avtobusne in letalske prevoznike, kot tudi ladjarje in organizatorje potovanj. Slednje je v preteklem obdobju rezultiralo predvsem v odpovedovanju prevozov in zamudah, ki se poznajo v letalskem in ladijskem prometu.

V agenciji Mondial Travel se vselej trudimo, da tovrstne nepredvidene zamude ne vplivajo na programe naših izletov; hvaležni smo, da je v aktualnem primeru ladjar, odgovoren za prevoz potnikov na relaciji Italija – Grčija, vnaprej sporočil prestavljen odhod, da smo lahko pravočasno urgirali in obvestili vse potnike in njihove starše/skrbnike. Avtobusne odhode iz Slovenije smo ustrezno prilagodili, poleg tega smo vsem potnikov iz omenjene skupine v dogovoru z ladjarjem uredili brezplačen obrok v ladijski restavraciji.

Pot z ladjo trenutno v skladu s spremenjenim urnikom poteka nemoteno in brez and težav. Maturantje se trenutno nahajajo pri mestu Brindisi, predviden prihod v Grčijo pa je okoli 19.00 po slovenskem času.

Kljub večernem prihodu na otok Krf bo dijakom v sklopu polpenziona omogočen obrok v hotelski restavraciji; hkrati pa omenjena sprememba časovnice vsebinsko ne bo vplivala na njihov program maturantskega izleta. Vse predvidene aktivnosti bodo potekale po programu.

Staršem in dijakom se zahvaljujemo za razumevanje in se hkrati iskreno opravičujemo za nastalo situacijo. Navkljub situacijam, na katere agencija nima neposrednega vpliva, je zadovoljstvo potnikov vselej na prvem mestu, zato bomo naredili vse, da dijakom pričaramo nepozabno maturantsko izkušnjo.

S spoštovanjem, ekipa Mondial Travel«

Komentarji (8)

Valery (ni preverjeno)

Berem zgornji članek in vmes razmišljam da mogoče ni to njihova praksa mogoče?! Lanskoletni maturantski izlet popolnama enaka zgodba! Pa še opravičila ali pojasnila ali vsaj korektnega odgovora z njihove strani ni bilo, čeprav pošlješ 2 maila in preverjš zakaj otrok ni dosegljiv skoraj 2 dni?! Tudi lokacija nastanitev ni takšen "luksuz" kot ga opisujejo! Da cene hrane , ki jih maturanti izvedo pred izletom ne komentiram! "Nategnejo" žal še vedno preveliko število maturantov! Zabava, doživetje - ne rečem, ampak vsako leto enake izkušnje o času potovanja, do palubnoh potnikov, do težav ob nastanitvi! Bi vseeno moralo biti malo bolj pod "nadzorom", če vemo, da ni bilo ravno poceni potovanje!!!

gost512412 (ni preverjeno)

lani smo še imeli "korona" krizo... vprašajte tiste ki so potovali kakšna 3 leta ali več nazaj... verjamem, da potem ni bilo takih zamud ali kakšnih večjih zapletov...

In reply to by Valery (ni preverjeno)

Rick (ni preverjeno)

Morda bi bilo doma ceneje in bolje. Na koncu, ko se večina strezni, itak nihče ne ve, kje so sploh bili...

In reply to by Valery (ni preverjeno)

Fischer (ni preverjeno)

Pri Mondialu je bila vedno lopovščina. Napizdujejo, da se kadi.

Geza Bacsi - b… (ni preverjeno)

Mi smo šli na Pohorje in je bila prava čaga, vsipali smo se ga kot mavre. Bili smo zadeti, da smo se med seboj vikali!!!!

Rick (ni preverjeno)

Če je to edini namen...

In reply to by Geza Bacsi - b… (ni preverjeno)

Rick (ni preverjeno)

In zakaj brez Grčije več ne more biti izleta? Prav jim je!

Stanko Kodric (ni preverjeno)

Važno da je nekdo tu pokasirali !
Maturanti pa, verjamem, so se znašli po svoje. Slovenija premore tisoče super odličnjakov in verjamem da so v Grčiji tudi super uživali. Če vsa ta vrhunska pamet iz izleta nebi znala narediti super žurke, potem ne vem od kod jim prtiček v spričevalih !?
Samo da kasneje ne bomo brali, kako je ta super mladina pijančevala, se drogirala in razgrajal !?

Starejše novice