Foto: Dostop.si
Tradicionalna Štajerska prireditev na prostem bo letos izvedena v vsakem vremenu, saj so organizatorji priskrbeli šotor.

Da Lampiončke tradicionalno spremlja slabo vreme ni novost. Kljub temu obiskovalci skozi štiri desetletja kljubuje temu in se množično udeležujejo ene najbolj tradicionalnih prireditev na Štajerskem in v Sloveniji. 

Pogledi proti nebu pa bodo od letos naprej le še postranskega pomena, saj so organizatorji poskrbeli, da bo letošnje prizorišče pokrival šotor.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru

S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. 

Letos kar dve novosti

Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne iz vseh regij Slovenije.

»Na Letošnjih Lampiončkih nas čakata kar dve novosti. Prva je ta, da se prireditev ne bo odvila na torek, ampak na četrtkov večer. Ocenjujemo, da imajo študentje ob koncu tedna manj študijskih obveznosti, drugi pa si lažje vzamejo kakšen dan dopusta bolj proti koncu tedna. Verjamemo, da bo ta sprememba prispevala k še večji udeležbi in omogočila marsikomu, da se letošnjih Lampiončkov udeleži. 

Druga večja sprememba pa je postavitev velikega šotora, ki bo omogočal nemoteno izvedbo celotne prireditve. Kljub temu, da smo se tako organizatorji, kakor številni obiskovalci čez leta na dež že navadili in je kot sama prireditev postal že tradicija,« pravi David Bohar, predsednik Študentske organizacije v Mariboru.

Foto: Dostop.si

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

Koncertni program letošnjih Lampiončkov z začetkom ob 18. uri:

  • Smetnaki,
  • Jet Black Diamonds,
  • Leopold i.,
  • Crvena jabuka,
  • Modrijani,
  • Mambo Kings.

Koncertni vrhunec letošnjega leta

Organizatorja prireditve, Študentska organizacija Univerze v Mariboru in ŠTUK, tudi letos pričakujeta več kot pet tisoč obiskovalcev. Ob glasbenem programu, ki je namenjen različnim okusom ter več generacijam, ter novosti, da letos dežniki ter škornji niso več obvezna oprema, se v Mariboru pričakuje eden od koncertnih vrhuncev letošnjega leta.

Zaradi izvedbe prireditve bo v popoldanskih urah popolna cestna zapora Koroške ceste (med Lidlom in Koroškim mostom), prav tako bo na dan prireditve onemogočen dostop do parkirišča ob UŠC Leona Štuklja.

Starejše novice