Slika je simbolična.
Na kratki relaciji nameščenih več hitrostnih ovir vozniki med vožnjo hupajo, policija prejema dopise. Kaj se dogaja? Preverili smo.

Pred kratkim se je z zapisanim komentarjem na uredništvo Sobotainfo obrnil bralec in se zgražal nad hupanjem voznikov, ko vozijo čez hitrostne ovire v naselju Dokležovje. 

V zvezi z omenjeno problematiko smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota in preverili, ali so z tovrstnim dogajanjem seznanjeni. 

Za Sobotainfo so policisti policijske uprave podali naslednji odgovor: 

»O problematiki v naselju Dokležovje smo policisti Policijske postaje Murska Sobota seznanjeni, saj smo v preteklosti večkrat prejeli pisanje občana, ki je na Železniški ulici zahteval postavitev hitrostnih ovir.«

Na kratki relaciji kar tri hitrostne ovire

Policija v skladu z veljavno zakonodajo nadzira in ureja promet na javnih in nekategoriziranih cestah.

Za postavitev ovir za namen umirjanja prometa in razloge za njihovo postavitev pa je na lokalnih cestah v pristojnosti lokalne skupnosti, na državnih cestah pa v pristojnosti ministrstva za infrastrukturo.

Sedaj so na lokaciji, na dokaj kratki relaciji, postavljene tri hitrostne ovire, in sicer dve asfaltni hitrostni oviri, med njima pa se nahaja še montažna hitrostna ovira, ki pa so postavljene v skladu s pravilnikom, dodajajo na policiji. 

Policija: Zgoščene ovire več kot očitno motijo voznike

Postavitev tako zgoščenih hitrostnih ovir na tako kratki relaciji pa več kot očitno moti občane in voznike, ki se tam vsakodnevno vozijo, pravijo na policijski upravi in dodajajo:

»Zato naj bi 'krivcu' za postavitev teh ovir nagajali s tem, da na navedeni lokaciji med vožnjo namerno hupajo.«

Občana hupanje zelo moti

Pisanje občana o hupanju so na Policijsko postajo Murska Sobota prejeli v mesecu oktobru 2021, v katerem občan opozarja na hupanje voznikov, ki se vozijo mimo njegove hiše, kjer se nahajajo navedene hitrostne ovire, kar naj bi ga zelo motilo.

Vodja policijskega okoliša Policijske postaje Murska Sobota je po prejetem pisanju z občanom opravil razgovor, v katerem mu je pojasnil, da bodo policisti v okviru zmožnosti večkrat prisotni na navedenem odseku.

Tako so policisti v tej zvezi v jutranjih urah že večkrat na lokaciji opravljali kontrolo cestnega prometa, vendar policisti hupanja niso zaznali.

Policisti bodo še naprej večkrat skušali biti prisotni na lokaciji in bodo v primeru ugotovljenih kršitev zoper voznike tudi ukrepali v skladu z zakonodajo.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Edinccek (nepreverjen)

Pravilno

Celje (nepreverjen)

To bi se moglo zgodit pred velenjem v črnovi radar za brez veze tam

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Podpiram. Prizadetek, koliko jim je le plačal, da so mu ležeče policaje naredili. Vsak dan mu naj trobijo cel dan, da se hudič izseli.

Mandrija (nepreverjen)

se vidi da je gospod štajerc

Cinik (nepreverjen)

Dokležovje je v Prekmurju, torej gre prekmurca in ti si cepec.

In reply to by Mandrija (nepreverjen)

Starejše novice