Foto: Jure Banfi
Kljub temu da so prejšnje leto zabeležili skoraj polovični upad obiskovalcev, pa se na Mariborskem Pohorju že intenzivno pripravljajo na novo sezono. Sedaj je znan datum, ko se boste lahko prvič zapeljali po mariborskih snežnih strminah.

Začetek letošnje smučarske sezone na Mariborskem Pohorju, ki bo odvisen predvsem od vremena in drugih okoliščin, načrtujejo v podjetju Marprom 10. decembra.

Pri tem dodajajo, da če jim bo vreme naklonjeno, jih bodo morda odprli že kak dan prej.

A kljub temu v Marpromu pred prihajajočo zimsko sezono na Pohorju že nekaj časa izvajajo pripravljalna dela, ki vključujejo mulčenje smučarskih terenov, urejanje odvodnjavanja, preglede in vzdrževanja vodnih črpališč ter žičnic.

Odkup paketa Areh in zamenjava žičniških naprav

Pri tem ocenjujejo, da se strošek pripravljalnih del na prihajajočo zimsko sezono giblje med 500 in 600 tisoč evri.

Med večjimi investicijami, ki so v teku ta čas, Marprom omenja predvsem odkup tako imenovanega paketa Areh, ki vključuje več žičnic na Arehu, pripadajoča zemljišča in spremljevalne objekte ter opremo.

»Med glavnimi razvojnimi projekti za prihodnje pa je potrebno omeniti še izgradnjo vmesne postaje krožne kabinske žičnice, nove sedežnice Ruška in zamenjavo nekaterih starih žičniških naprav,« dodajajo v Marpromu.

Preteklo leto 40-odstotni upad obiskovalcev

Preteklo zimsko sezono na Pohorju so v veliki meri krojili ukrepi za omejitev širjenja koronavirusa. Zaradi teh je bila trikrat prekinjena, število obiskovalcev, našteli so jih okoli 84.000, pa je bilo glede na predhodno sezono manjše za približno 40 odstotkov.

Pri tem v Marpromu poudarjajo, da imajo na Pohorju v dobrih zimskih sezonah okoli 200.000 obiskovalcev.

Pred novo zimsko sezono so zaenkrat prodali preko 1300 različnih sezonskih smučarskih vozovnic, kar je več kot v letu prej.

»Kakšna bo letošnja sezona, težko napovemo, saj bo veliko odvisno od vremena in situacije, povezane s covidom-19. Za uporabo žičniških naprav trenutno velja pogoj PCT ter nošenje zaščitnih mask v napravah z zaprtimi kabinami,« zaključujejo v Marpromu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

Je umetno zasneževanje ekološko ? Samo vprašam !

Starejše novice