Foto: Bobo
Proces varjenja piv Union se seli iz Ljubljane.

V Pivovarni Laško Union bodo morali proces varjenja piv blagovne znamke Union prenesti v pivovarno v Laškem.

Ta odločitev je posledica preventivne neodvisne varnostne ocene 35-let starega hladilnega sistema v Pivovarni Union, ki je pokazala, da ni več primeren za obratovanje in bi v prihodnje lahko predstavljal pomembno varnostno tveganje. 

Zaradi tega proizvajalec Pivovarna Laško Union za Ljubljanainfo z obžalovanjem pove, da bodo morali del proizvodnje, ki je vezan na dotični hladilni sistem, ustaviti. 

Tako bosta varjenje in fermentacija piva Union prenešena v pivovarno v Laškem, kjer pričakujejo, da se bo proizvodnja začela najkasneje januarja 2022. 

»Ta sprememba ne bo vplivala niti na naš portfelj izdelkov niti na blagovno znamko Union,« obljubljajo s Pivovarne Laško Union.

Kaj bo z delavci?

V oskrbni verigi Pivovarne Laško Union je v Ljubljani zaposlenih 145 ljudi, od tega na področju varjenja in fermentacije, ki se seli v Laško, 18

»Zaradi kompleksnosti procesov še ne znamo natančno odgovoriti na koliko zaposlenih bo imela ta sprememba vpliv,« na naše vprašanje odgovarja proizvajalec in obljubljajo, da bodo iskali možnosti omilitve teh vplivov: prezaposlitve v druge organizacijske enote - tudi v Laško, morebitne predčasne upokojitve …

»Kot vedno doslej, bomo v Pivovarni Laško Union zagotovili, da bodo zaposleni, ki bodo to spremembo občutili, obravnavani s potrebnim spoštovanjem. Kljub temu želimo v podjetju zagotoviti nadaljevanje poslovanja in posledično ohraniti čim več istih ljudi v proizvodni ekipi,« razlagajo.

Predsednica sindikata Andreja Sojer je v izjavi za medije povedala, da so zaposleni razočarani, pričakujejo pa tudi odpuščanja.

Foto: Bobo

Kaj se bo v Pivovarni Union sploh še dogajalo?

Na lokaciji Pivovarne Union bodo ostale dejavnosti pakiranja in logistike piva Union.

Proizvodnja brezalkoholnih pijač in vode ter upravne in korporativne funkcije svoje lokacije ne spreminjajo, enako velja za Pivnico Union in muzej Union Experience. 

»Prenos dela pivovarske proizvodnje v Laško bo omogočil našo nadaljnjo rast in razvoj, saj obstoječa lokacija v mestnem središču v Ljubljani trenutno to omejuje,« za Ljubljanainfo razlaga proizvajalec.

Obljubljajo, da bodo potrošnikom še naprej ponujali ikonično pivo Union po enaki recepturi, kot so je vajeni vsa ta leta. 

»Srce in korenine varjenja piv blagovne znamke Union bodo vedno ostali v mestu zmaja in na obstoječi lokaciji, kjer bomo vzpostavili center inovacij in manjšo mestno pivovarno,« za Ljubljanainfo razkrijejo iz Pivovarne Laško Union.

Manjša pivovarna, katero obljubljajo, naj bi služila kot središče za razvoj, testiranje in degustacijo novih piv Union in bo poskušala nadgraditi doživetje Union Experience, ki ostaja na tej lokaciji. 

To bi naj omogočilo tudi boljšo harmonijo s trenutno lokacijo in obstoječim okoljem ter zagotovilo, da bodo ohranili njihovo 160-letno povezanost z mestom še naslednjih 160 let.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kapitalisti za… (nepreverjen)

Bi proizvajali ceneje najceninije ...

Starejše novice