Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 26. oktobra, opravili 8308 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 3166 novih okužb, gre za 38,1-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 23.003 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6068 PCR testiranjih potrdili 2292 novih okužb. Šlo je za 37,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 22.188 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 402 novi okužbi

Po novih okužbah močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 97. Sledi občina Slovenska Bistrica, kjer so odkrili 48 novih primerov, in Ptuj z 41 novimi okužbami.

19 novih okužb imajo v Dupleku in občini Rače - Fram, 14 v Ormožu in Lenartu, 11 primerov pa v Kidričevem.

Deset novih okužb so potrdili v občini Videm, devet v Selnici ob Dravi, po osem v Oplotnici in Rušah, sedem novih primerov pa imajo v občinah Pesnica, Hoče - Slivnica, Dornava in Makole.

Šest novih okužb imajo v Šentilju, Staršah, Markovcih in Sveti Trojici v Slovenskih goricah, pet na Hajdini, v Gorišnici in Poljčanah, po štiri primere pa beležijo v Kungoti, Juršincih in Zavrču.

Občine s tremi novimi okužbami so Majšperk, Destrnik, Benedikt, Cirkulane in Sveti Jurij v Slovenskih goricah, po dve okužbi pa beležijo v občinah Sveti Tomaž, Podlehnik in Sveta Ana.

Nazadnje so po eno okužbo potrdili še v občinah Miklavž na Dravskem polju, Središče ob Dravi, Trnovska vas in Cerkvenjak.

Brez novih okužb so tako le tri podravske občine.  

Najbolje kaže Svetemu Andražu, daleč najslabše Mariboru 

Najboljšo epidemiološko sliko ima občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer nove okužbe niso zabeležili od 25. oktobra. Tam imajo sicer 14 aktivnih primerov, kar pa sicer ni najmanj v Podravju. Najmanj aktivnih okužb ima namreč občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah, kjer beležijo deset aktivnih primerov.

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor. Danes so odkrili kar 97 novih okužb, aktivnih pa imajo kar 983 primerov. Ptuj ima 467 aktivnih okužb in je s tem na drugem mestu po okuženosti med podravskimi občinami. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 173.061 oziroma 52,7 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 162.747 posameznikov oziroma 49,5 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 4953 oseb. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice