Želijo si kupiti delež v družbi Sava. 

Madžarski sklad Diofa Asset Management, v lasti enega najbogatejših Madžarov, iz krogov blizu Viktorja Orbana, si po informacijah 24ur.com želi lastništva v največjem turističnem podjetju pri nas, kupovali naj bi namreč delež v družbi Sava. 

Luksemburški sklad York namreč prodaja svoj 43-odstotni delež v družbi Sava, s katerim je največji lastnik v družbi. 

Dostop do vodnih virov, slovenskega morja, obale Blejskega jezera

Če bi posel uspel, bi madžarski sklad postal večinski lastnik glavnega hotelirja pri nas, ki ima po celi Sloveniji v lasti več kot dva tisoč hotelskih sob.

Madžari bi z nakupom deleža v družbi Sava, tako dobili dostop do številnih vodnih virov oziroma vrtin, dobili bi večji del Blejskega jezera, najlepši del slovenskega morja. Na kratko, dobili bi ključne turistične bisere pri nas.

Družba Sava ima prek Save Turizma turistične kapacitete po celotni Sloveniji, od Moravskih Toplic - Terme 3000, Radenec - Zdravilišče Radenci, Ptuja - Terme Ptuj do Bleda - Sava Hoteli Bled in Obale - Resort Bernardin.  

Spomnimo, da so pred dvema letoma upravljanje Term Lendava, ki so nekdaj tudi spadale pod družbo Sava, prevzeli novi lastniki, madžarski državni sklad Comitatus Energia. 

Komentarji (6)

Danvid (ni preverjeno)

Tak ja razprodaje vse 'itak smo že radensko........

prerok (ni preverjeno)

Ko boste vse prodali tujcem, pa bomo postali hlapci na svoji zemlji, v kolikor bo še naša ???

Hej ho (ni preverjeno)

Pfuj in pfej Madžari!

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Kaj na to poreče Janšek?

SLO (ni preverjeno)

Državo so maksimalno zadolžili in vse dobro prodali tujcem. Temu se reče totalna nesposobnost ali VELEIZDAJA!!!

Patrijot (ni preverjeno)

Kramberger vam je povedal, pa ste mu se vsi smejali. Vse bodo pokradli, vse bodo prodali in na svoji zemlji boste hlapci.

Starejše novice