Foto: Žan Osim
Danes je bil na Mestni občini Maribor občankam in občanom na voljo varuh človekovih pravic Republike Slovenije.

Maribor je danes gostil Petra Svetino, varuha človekovih pravic Republike Slovenije. S sodelavci je bil na voljo občankam in občanom ter drugim prebivalcem regije pri uveljavljanju njihovih pravic.

Z njim se je sestal župan Saša Arsenovič, ki pravi, da se o stanju v Mariboru sicer s Svetino redno pogovarja ter meni, da je to z leti vse boljše. Poudaril je tudi, da ima Maribor veliko novih platform, pri katerih je občini mar za mnenje ljudi, ki ga po besedah Arsenoviča spoštujejo in znotraj svoje domene tudi upoštevajo.

Najpogostejša problematika je komunalne ali stanovanjske narave, a po besedah Saše Arsenoviča gredo stvari na bolje: »Tukaj je veliko premikov - imamo veliko novogradenj, tudi Stanovanjski sklad Republike Slovenije gradi stanovanja. Veliko se ukvarjamo s tem, kako graditi ne le neprofitna ampak predvsem dostopna stanovanja za zaposlene.«

Pogovarjala sta tudi o problematiki domov za starejše občane

Na občini se v zadnjem času veliko ukvarjajo tudi z izzivom »zelenega prehoda«. Pod to sodi samooskrba, prehrana, energetska odvisnost, ravnanje z odpadki in podobno.

S takšnimi izzivi se po besedah župana srečujejo vsa mesta, zato se je tudi Arsenovič v teh dneh udeležil dveh konferenc s to tematiko – ene na Dunaju in druge v Ljubljani: »Tega izziva se vsi zavedamo ter v sodelovanju z državo iščemo rešitve in tudi v tej smeri skušamo zagotoviti več delovnih mest.«

Z varuhom človekovih pravic se je župan pogovarjal tudi glede problematike domov za starejše občane, pravi, da sta prišla do učinkovitega in ugodnega ukrepa: »Namesto gradnje dragih domov za starejše, kamor se večina v bistvu ne želi odseliti, bi vzpostavili dvigala v večstanovanjskih blokih. To je bistveno ceneje in starejši lahko ostanejo doma,« pojasnjuje Arsenovič. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Mariborska mal… (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=uO9cLXMfe3E&pp=ygUQSXNsYW0gYm9zbmEga3Vmcg%3D%3D

Freud (ni preverjeno)

Upam, da je tale nekoristni varuh tega dezerterskega psihopata naznanil oraganom pregona zaradi pretepanja 13-letnika! Taki so na svobodi samo v Butalah in na Balkanu!

sovražim lenuhe (ni preverjeno)

prekleto prase lažnivo

strokovnjak za burek (ni preverjeno)

Gospod Svetina sedaj si se mi pa res zasral
Z zupanom si se šel pogovarjat

Starejše novice