Ob 'rojstnem dnevu' Maribora bo v mestu nadvse pestro. Tudi letos bo dogajanje na petih točkah Maribora.

Od prve omembe mesta Maribor je minilo že 858 let. To obletnico Mestna občina Maribor vsako leto obeležuje s posebno slovesnostjo, ki jo je prejšnje leto prvič praznovala malce drugače, s tako imenovanim dogodkom Dan Maribora.

Že danes potekajo dogodki v okviru dogodki v okviru »Avtobusi predmestja«, v Dvorani Union bodo slovesno podelili letošnja priznanja in nagrade občine. Priznanje častni občan oziroma častna občanka mesta prejmeta glasbenik Alfi Nipič in teniška igralka Mima Jaušovec.

Jutri, v četrtek, 20. oktobra, bodo organizirali brezplačne koncerte na petih mariborskih gričih, ki se bodo pričeli ob 19. uri. 

Letošnje lokacije koncertov so:

  • Piramida, kjer bosta nastopala Leopold I. in EMKEJ
  • Gorca (Malečnik), kjer bosta nastopala Pupa & Denis
  • Meranovo, kjer bosta nastopala Zoran Predin in Danilo Ženko
  • Trikotna jasa, kjer bo nastopal Akustični orgazem
  • Vino Hlade (Šober), kjer bo nastopal Žan Hauptman z bandom

Pričetek vseh pohodov bo ob 18. uri, na izhodiščnih lokacijah pa bodo pripravljene točke s stojnicami na katerih bodo pohodniki prejeli naglavne lučke.

Vrhunec bo nastopil ob 20.10, kjer bodo na vseh petih gričih prižgali svetlobne snope.

Prav tako bo med 17. in 23. uro brezplačen mestni avtobusni potniški promet.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič bo ob 17.30 obiskal stojnico v Mestnem parku pri glasbenem paviljonu. Potem bo obiskal vse lokacije koncertov po tem vrstnem redu: Gorca, Vino Hlade, Meranovo, Trikotna jasa in Piramida.

Podžupan Gregor Reichenberg bo obiskal koncert na Trikotni jasi, podžupanja Alenka Iskra pa se bo udeležila dogajanja na Meranovem.

Komentarji (3)

sarikaz (ni preverjeno)

na robu vojne vi pa na koncerte.

Snezic (ni preverjeno)

Sami bebavi "bandi" ki špilajo za dcl rujnega

pohorskisvizec

Hahah...iskrica bo na Meranovem, seveda, tja se lahko pripelje, ker na Trikotno jaso ne zmore! Bom pa šel na kakšen koncert!

Starejše novice