Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 22. novembra, opravili 7344 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 3394 novih okužb, gre za 46,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 89.550 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2730 PCR testiranjih potrdili 1389 novih okužb. Šlo je za 50,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 44.835 aktivnih primerov okužb.

V Podravju 453 novih okužb

Po številu novih okužb močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 135. Sledi Ptuj s 36 novimi okužbami, občini Lenart in Ormož s 26 novimi primeri.

Občina Kidričevo ima 21 novih okužb, občina Ruše 17, Pesnica 16 ter občina Hoče - Slivnica 14 novih okužb. 12 novih primerov beležijo v občini Rače - Fram, 11 primerov v Šentilju in Dupleku, deset novih primerov pa ima občina Slovenska Bistrica.

V občini Majšperk in Gorišnica imajo devet novih okužb s koronavirusom, v občini Hajdina osem, sedem primerov pa so zabeležili v občini Miklavž na Dravskem polju.

Občina Kungota beleži šest novih okužb s koronavirusom, občine Starše, Podlehnik, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Cerkvenjak po pet.

Štiri nove okužbe imajo v občinah Videm, Sveta Ana, Juršinci in Benedikt. Po tri pa v občinah Oplotnica, Markovci, Lovrenc na Pohorju, Destrnik, Središče ob Dravi in Žetale.

V občinah Dornava in Sveti Andraž v Slovenskih goricah imajo dva nova primera.

Kot zadnje pa so po en primer potrdili še v občinah Selnica ob Dravi, Sveti Tomaž in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je tako pet podravskih občin, in sicer Poljčane, Makole, Trnovska vas, Cirkulane in Zavrč.

Najmanj aktivnih okužb v Zavrču, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Zavrč, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le 13. V Mariboru je aktivnih okužb, kar 2641, na Ptuju pa 590. 

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 179.442 oziroma 54,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 166.571 posameznikov oziroma 50,7 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 34.498 oseb.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice