Na dobrodelni 355-kilometerski poti s kolesom po slovenski diagonali v 24-urah se mu lahko pridružite tudi vi!

Nekdanji večkratni državni prvak v BMX-u, Mariborčan Simon Eržen, legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova, se bo to soboto, 16. junija vnovič podal na 24-urno dobrodelno kolesarsko pot s pričetkom ob polnoči na Goričkem in ciljem v Portorožu.

Na poti bo v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem med mladimi. Vsakega posameznika, predvsem pa mlade, želi namreč spodbuditi, da bi se več gibali vsak v svojem športu. V sklopu enodnevnega gibanja »Diagonala355« namerava v ljudeh ponovno prebuditi veselje do gibanja. 

Čemu »Diagonala335«? 

Po besedah Eržena strastni kolesarji veselje merijo tudi v kilometrih: »Vsak kilometer poti je edinstven, na vsakem kilometru spoznavamo čudovito naravo, zanimive kraje in številne znamenitosti ob poti. Diagonala je najdaljša in hkrati najkrajša pot po Sloveniji, ki nas popelje od tromeje na Goričkem do Portoroža v dolžini 335 kilometrov, skozi raznoliko pokrajino Slovenije.« 

Prijava in priključitev 

Diagonala335 je vseslovenska in mednarodna športna prireditev, zato Eržen poziva vse rekreativne kolesarje, da pridružijo mu na poti, na delu poti oziroma na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Točna lokacija priključitve na poti bo aktualizirana in vidna preko spletne strani diagonala335.si. Na dogodek se je možno prijaviti tukaj. Udeležba je brezplačna.

Starejše novice