Mariborčana sta ob 10. uri pričela z dobrodelnim 24 urnim kolesarjenjem. Denar zbirata za Rdečke noske.

Beba Ščap in Aleš Potrč, ki imata kar nekaj izkušenj s statičnim kolesarjenjem, sta se odločila, da bosta 24 ur kolesarila v dobrodelne namene in denar zbirala za Rdeče noske.  

Kot vsako leto, tudi v 2019, FIT Tovarna pripravlja dobrodelni dogodek, ki je namenjen zbiranju sredstev za Rdeče Noske. To je tradicija, ki jo Aleš Potrč vzdržuje vse od leta 2011, ko je pričel s pripravami na svoj svetovni rekord. Leta 2012 je namreč podiral svetovni rekord v najdaljšem kolesarjenju na statičnem kolesu. Na kolesu je preživel natančno 225 ur, 25 minut in 25 sekund in se takrat vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

VIR: Instagram

Kako lahko donirate?

V tokratnem kolesarkem podvigu sta se odločila, da bosta 24 ur kolesarila na statičnem kolesu v prostorih FIT Tovarne v Trgovsko poslovnem centru Eleclerc. V teh 24 urah se jima lahko na kolesu in z dobrodelnim prispevkom pridruži kdorkoli.
Tudi ponoči bosta vesela družbe na kolesih in prostovoljnih donacij. FIT Tovarna bo s svojimi osebnimi treningi in posveti o prehrani na voljo 24 ur. Celoten znesek osebnih treningov v času kolesarjenja, bo prav tako namenjen Rdečim noskom.

Vsem svojim sledilcem sta se javila na Instagramu, kjer sta med kolesarjenjem stiskala pesti tudi za Ilko Štuhec.

VIR: Instagram

Zakaj Rdeči noski?

»Mislim, da opravljajo čudovito delo. Kako drugače naj opišeš delo nekoga, ki pričara nasmeh na obraz otrok, ki svoje dneve preživljajo v bolnišnici, namesto na otroškem igrišču. Enako naredijo za vse starejše, ki živijo v domovih za starostnike. Zares dobri so in če jim lahko na tak način vsaj malo pomagamo, da s svojim delom nadaljujejo - potem je to to, « je pred začetkom dobrodelnega kolesarjenja povedal Aleš Potrč, vodja Fit tovarne.

VIR: Instagram

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice